20:07 14.02.2019

За фактом проведення в окупованому РФ Криму незаконних обшуків у кримських татар розпочато кримінальне провадження

2 хв читати
За фактом проведення в окупованому РФ Криму незаконних обшуків у кримських татар розпочато кримінальне провадження

За фактом проведення в окупованому Криму представниками силових структур Російської Федерації низки обшуків за місцем проживання групи кримських татар в смт Октябрське ГУ Нацполіції України в Автономній Республіці Крим та Севастополі розпочало кримінальне провадження.

"Сьогодні, 14.02.2019, представники силових структур Російської Федерації провели низку обшуків за місцем проживання кримських татар Решта та Рустема Емірусеїнових, Арсена Абрахірова, Ізета та Ескендера Абдулганієвих у смт Октябрське Красногвардійського району Автономної Республіки Крим", - повідомляє прес-служба прокуратури АРК у четвер увечері.

В інформації наголошується, що за зазначеними фактами ГУ Національної поліції України в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі розпочало кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 162 Кримінального кодексу України (порушення недоторканності житла, вчинене посадовою особою або із застосуванням насильства чи з погрозою його застосування, - караються позбавленням волі терміном від двох до п'яти років).

Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснює прокуратура АР Крим.

Раніше повідомлялося, що російські правоохоронці в четвер здійснили обшуки у будинках кількох кримських татар у смт Октябрському, затримано трьох осіб у рамках справи про діяльність організації "Хізб ут-Тахрір".

Як повідомляється на сторінці у Facebook спільноти "Крымская солидарность", затримано Ескендера Абдулганієва, Рустема Емірусеїнова та Арсена Абхаїрова. "Як стало відомо, на всіх трьох порушено кримінальні справи за підозрою в організації та участі в діяльності забороненої в Росії організації "Хізб ут-Тахрір", - йдеться в повідомленні.

Судове засідання з обрання запобіжного заходу всім трьом призначено на 15 лютого.

Речник Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко прокоментувала ці затримання. "Російські окупаційні сили надалі переслідують активістів - кримських татар, які виступають проти незаконної окупації їхньої батьківщини... у примусових обшуках в Октябрському. Потрібна термінова міжнародна відповідь, щоб зупинити зловживання щодо прав людини", - написала вона в мікроблозі в Twitter.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА