08:21 16.02.2019

Прокуратура наполягає на безальтернативному арешті підозрюваному у вимаганні грошей у харківських адвокатів

2 хв читати
Прокуратура наполягає на безальтернативному арешті підозрюваному у вимаганні грошей у харківських адвокатів

Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід 55-річному чоловікові, підозрюваному в тому, що він вимагав гроші у двох адвокатів, погрожуючи фізичною розправою їм самим і їхнім близьким.

"Суд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави в 576 тис. грн. Прокуратура не погодилася з позицією суду і подала апеляційну скаргу з вимогою безальтернативного утримання під вартою", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За даними досудового слідства, підозрюваний вимагав $ 900 тис. у двох харківських адвокатів, оскільки, на його думку, вони недостатньо професійно представляли в суді інтереси його дружини, через що вона, як вважає підозрюваний, не отримала в цивільній справі майже 25 млн. грн. Підозрюваний вирішив, що адвокати мають повернути сплачений за юридичні послуги гонорар, а також не виграні в суді гроші. В іншому випадку він погрожував фізичною розправою особисто адвокатам і їх близьким родичам.

"Підозрюваний неодноразово висловлював погрози в бік потерпілих та їхніх родичів, які вони сприймали як реальну загрозу. Крім того, він мав можливість переховуватися від слідства і впливати на свідків. Тому ми вважаємо, що він має знаходитися під вартою без можливості внесення застави", - цитує прес-служба начальника відділу прокуратури Харківської області Максима Блохіна.

Як повідомлялося, 13 лютого під час отримання частини коштів, чоловіка затримали співробітники СБУ. Того ж дня йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.189 (вимагання з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень) КК України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА