07:50 19.02.2019

Політв'язня Балуха етапували в Краснодар

2 хв читати
Політв'язня Балуха етапували в Краснодар

Українського політв'язня Володимира Балуха, який знаходився в СІЗО Сімферополя в окупованому Криму, вивезли в російський Краснодар, повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

"Балуха Володимира вивезли в Краснодар", - написав А. Чийгоз, на своїй офіційній сторінці в соцмережі Фейсбук, не уточнивши, коли це сталося.

Раніше про це повідомила "Кримська правозахисна група".

Як повідомляють правозахисники на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук, про переміщення активіста стало відомо в понеділок, 18 лютого 2019 року, після того, як його дружина Наталя Балух знову спробувала передати в СІЗО передачу для українця.

"Наталі не повідомили, чи куди вивезли Балуха. Адвокат українського активіста з'ясовує, де наразі знаходиться його підзахисний, а також причину етапування", - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, В.Балух засуджений за рішенням підконтрольного Росії Роздольненського райсуду Криму до 5 років колонії за сукупністю двох кримінальних справ. Кримський фермер був фігурантом справи про незаконне зберігання зброї і вибухівки (ч. 1 ст. 222 і ч. 1 ст. 222.1) і ч. 2 ст. 321 Кримінального кодексу РФ (дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства).

3 жовтня 2018 року так званий "Верховний суд" Криму пом'якшив на місяць вирок В.Балуху, якому раніше Роздольненський райсуд півострова дав 5 років колонії і 10 тис. рублів штрафу.

У жовтні 2018 року уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова заявила, що після рішення так званого "Верховного суду" про скорочення терміну українському політв'язню В.Балух він може клопотати про УДЗ.

Проте 25 січня 2019 року підконтрольний Росії Керченський міський суд відмовив В. Балух в умовно-достроковому звільненні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА