11:13 19.02.2019

Суд продовжить розглядати позов Медведчука до Гопко про захист честі та гідності 10 квітня

2 хв читати
Суд продовжить розглядати позов Медведчука до Гопко про захист честі та гідності 10 квітня

Печерський районний суд м. Києва оголосив перерву до 10 квітня в розгляді позову голови політради партії "За життя" і лідера руху "Український вибір" Віктора Медведчука до позафракційного народного депутата України, голови Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганни Гопко про захист честі, гідності та ділової репутації.

Адвокат В.Медведчука Ігор Кириленко розповів агентству "Інтерфакс-Україна" на початку підготовчого засідання у вівторок, що заявив суду клопотання про перенесення засідання на кілька днів для ознайомлення зі справою, оскільки він лише 18 лютого підписав договір про представлення інтересів позивача.

Водночас захист відповідача заявив, що таке перенесення буде штучним затягуванням справи і що для нього немає достатніх підстав.

Суддя Галина Матійчук підтримала пропозицію позивача і призначила наступне засідання на найближчий вільний час.

"Суд вважає за необхідне оголосити у справі перерву... до 10 квітня, 11:00", - сказала вона.

Як повідомлялося, у своєму позові В.Медведчук вимагає від Г.Гопко спростувати недостовірну, на його думку, інформацію та символічно відшкодувати матеріальну шкоду на суму в 1 грн.

Йдеться про те, що 3 вересня цього року на своїй сторінці у Facebook Г.Гопко закликала підтримати акцію "Медведчук – під арешт" 4 вересня біля стін Генпрокуратури України, в роковини смерті українського поета та дисидента Василя Стуса, адвокатом якого був В.Медведчук.

"4 вересня у роковини смерті Василя Стуса - ми нагадаємо про його ката, який тут, в Україні, веде бізнес, купує канали, рветься до влади. Адже Медведчук є виродком системи, що знищила Стуса, а тепер уособлює сили реваншу, щоб знищити Україну", - написала тоді Г.Гопко.

У свою чергу захист Г.Гопко вважає, що підстав для задоволення позову немає, а висловлювання депутата були оціночним судженням.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА