17:39 20.02.2019

Мангер уже двічі відмовився надати свідчення, не хоче допомогти встановленню істини у справі про вбивство Гандзюк - СБУ

2 хв читати
Мангер уже двічі відмовився надати свідчення, не хоче допомогти встановленню істини у справі про вбивство Гандзюк - СБУ

У Службі безпеки України інформують, що голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, підозрюваний в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк, попри неодноразові заяви про готовність надати свідчення слідству, вже двічі під час допитів відмовився їх надавати.

Як нагадує прес-центр СБ України на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу, під час судового засідання В.Мангер неодноразово наголошував на готовності надати свідчення слідству щодо пред'явленої йому підозри в здійсненні організації вбивства К.Гандзюк, а також висунутої ним версії про нібито причетність до цього злочину співробітника спецслужби Данила Доценка, а також пройти експертне дослідження з використанням комп'ютерного поліграфа.

"Однак 15 лютого 2019 р. під час проведення допиту як підозрюваного Мангера останній жодних показань не надавав, скориставшись положеннями ст. 63 Конституції України. Більше того, 20 лютого 2019 р. на пропозицію слідчого надати показання з приводу підозри Мангер, посилаючись на надумані, на думку органу досудового розслідування, приводи, повторно відмовився їх давати", - повідомляє прес-центр СБУ.

В українській спецслужбі вважають, що така позиція В.Мангера суперечить зробленим ним заявам під час судового розгляду і "свідчить про небажання підозрюваного сприяти встановленню істини в кримінальному провадженні та свідоме ухилення від участі в експертному дослідженні з використанням комп'ютерного поліграфа".

Водночас орган досудового розслідування закликає сторону захисту голови Херсонської облради не робити голослівних заяв щодо предмета доказування, необґрунтовано звинувачуючи при цьому у вчиненні особливо тяжкого злочину співробітника СБ України, а, дотримуючись своїх процесуальних обов'язків, сприяти реалізації завдань кримінального провадження".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА