14:14 21.02.2019

Прокуратура Австрії у рамках розслідування відмивання українських грошей через Meinl Bank вийшла на 30 осіб та одне об'єднання

2 хв читати
Прокуратура Австрії у рамках розслідування відмивання українських грошей через Meinl Bank вийшла на 30 осіб та одне об'єднання

Антикорупційна прокуратура Австрії в рамках розслідування відмивання українських грошей через Meinl Bank вийшла на 30 осіб та одне об'єднання, зазначається в повідомленні Deutsche Welle.

Імен підозрюваних Антикорупційна прокуратура Австрії не називає, але відомо, що серед них є громадяни України.

У кримінальному провадженні йдеться про зникнення грошей з кореспондентських рахунків українських банків в Австрії. За даними Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), з кореспондентських рахунків в Meinl Bank було незаконно виведено $385 млн і EUR75 млн.

Ці гроші були спрямовані за вказівкою власників або топ-менеджменту банків-банкрутів в офшори в 2014-2015 рр., як правило, перед введенням в проблемні банки тимчасової адміністрації.

Зокрема, через Meinl Bank вивели $38 млн з Південкомбанку, $40 млн з Терра Банку, $ 39,5 млн з ВіЕйБі Банку, EUR62 млн з Міського комерційного банку і $ 44 млн з банку "Київська Русь".

Схема виведення грошей була такою: банк в Австрії за вказівкою власника українського банку видає кредити підконтрольним українцям офшорним компаніям. Гарантією цих кредитів стають кошти на кореспондентських рахунках українського банку в іноземному банку, що дає кредит. Зрештою, кредит не повертається і "гарантійні" кошти з коррахунку українського банку забирає як заставу австрійський банк. Такого роду операції самі по собі не є незаконними, однак часто їх використовують для відмивання коштів.

Окрім Австрії, розслідування за підозрою у відмиванні грошей українськими банками здійснюються і в Ліхтенштейні. За даними ФГВФО, гроші виводилися через Bank Frick and Co, пише Deutsche Welle.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА