07:26 22.02.2019

Штаб однієї з партій перевіряли через повідомлення про підкуп виборців

2 хв читати
Штаб однієї з партій перевіряли через повідомлення про підкуп виборців

Наряд патрульної поліції і слідчо-оперативна група Сумського міськвідділу поліції перевіряла офіс однієї з політичних партій через повідомлення про те, що там нібито відбувався підкуп виборців, повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Сумській області.

"На спецлінію "102" надійшло повідомлення від місцевої жительки про те, що в підвальному приміщенні одного з будинків на вулиці Курській відбувається підкуп виборців. А саме - роздача грошових коштів - за голосування за одного з кандидатів у президенти," - йдеться в повідомленні на офіційному сайті ГУНП в Сумській області в понеділок увечері.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

"За вказаною адресою правоохоронці застали двох громадян - один зареєстрований в м. Києві, інший - житель Дніпропетровської області. Ніяких таблиць, вивісок або інших розпізнавальних знаків, що саме тут розташовано офісне приміщення представництва якоїсь політично партії або іншої організації, не було," - розповіли в поліції.

За словами поліцейських громадяни не змогли виразно пояснити мету свого перебування в Сумах і відмовилися давати будь-які пояснення про підкуп виборців.

"Водночас, у одного з них співробітники поліції помітили в барсетці предмет, схожий на пістолет. Оскільки дані громадяни відмовилися надавати якісь пояснення співробітникам поліції, а також з метою забезпечення безпеки жителів міста від можливої загрози озброєних чоловіків, були застосовані спецзасоби - наручники - і затриманих громадян доставили в міськвідділ поліції"- відзначили в поліції.

"Я ще раз нагадую всім учасникам виборчих перегонів, що поліція була, є, і буде залишатися і надалі поза політикою. Будь-які порушення виборчого законодавства мають оцінюватись неупереджено і принципово виключно в рамках правового поля, не дивлячись на те, до якої політичної партії чи сили відносять себе правопорушники. Будь-які спроби втягнути в брудні політичні ігри поліцейських жодним чином не завадять нам виконати наш борг перед державою і народом в частині забезпечення законності і правопорядку,"- підкреслив начальник ГУНП в Сумській області Микола Лушпієнко.

За фактом перевищення співробітниками поліції влади і службових повноважень розпочато кримінальне провадження. Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ст. 170 (перешкоджання законній діяльності політичних партій) та ч. 1 ст. 371 (завідомо незаконні затримання) КК України.

Провадження досудового розслідування в цьому виробництві доручено слідчим Управління СБУ в Сумській області.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА