14:34 23.02.2019

У Миколаївській області невідомі вчинили підпал на білоруському асфальтовому заводі і побили охорону, Мінськ висловлює протест

2 хв читати
У Миколаївській області невідомі вчинили підпал на білоруському асфальтовому заводі і побили охорону, Мінськ висловлює протест

У м. Новий Буг Миколаївської області невідомі пробралися на територію білоруського асфальтового заводу, побили охоронця і вчинили підпал.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївській області, повідомлення про інцидент надійшло на спецлінію "102" близько 5:25 п'ятниці, 22 лютого.

"Попередньо відомо, що зловмисники завдали тілесних ушкоджень охоронцю, а коли той знепритомнів, зв'язали його мотузкою, після чого підпалили щитову пульта керування та генератор підприємства запальною сумішшю", - йдеться в повідомленні.

Звільнившись, побитий охоронець викликав поліцію і рятувальників.

Пожежу ліквідували співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Сума завданих збитків встановлюється. Правоохоронці проводять необхідні першочергові слідчі та оперативно-розшукові заходи.

За цим фактом слідчі поліції почали кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 10 років.

Поліція просить тих, хто має корисну для розкриття кримінального злочину інформацію, повідомити за номером "102".

У свою чергу посольство Білорусі в Україні повідомило, що в ніч на 22 лютого було скоєно розбійний напад на асфальтобетонний завод у Новобузькому районі Миколаївської області, який заснований "Будівельно-монтажним трестом №8" (м. Мінськ) в рамках реалізації договорів, укладених на капітальний ремонт ділянок автотрас у Миколаївській області.

"Невстановлені особи отруїли сторожових собак, побили і зв'язали охоронців, завдали матеріальної шкоди", - йдеться на сайті білоруського посольства в Києві.

За цим фактом посольство направило до МЗС України ноту, в якій звертає увагу на те, що "такі протиправні акції не відповідають домовленостям на вищому рівні щодо співпраці у сфері дорожнього будівництва, завдають прямої шкоди розвитку торгово-економічних відносин між країнами, негативно впливають на інвестиційний імідж України".

"Посольство сподівається, що українська сторона вживе вичерпних заходів щодо ретельного розслідування нападу, встановлення винних та притягнення їх до відповідальності", - йдеться в повідомленні посольства Білорусі.

Білоруська дипмісія також зазначила, що останнім часом в Україні почастішали випадки прояву недобросовісної конкуренції щодо білоруських організацій, які беруть участь в модернізації української мережі автодоріг, і спроби дискредитувати роботу холдингу "Белавтодор" на українському ринку. У зв'язку з цим посольство направила звернення до віце-прем'єр-міністра України – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА