08:38 26.02.2019

Помпео привітав рішення Лондона заборонити "Хезболлу"

1 хв читати
Помпео привітав рішення Лондона заборонити "Хезболлу"

Держсекретар США Майк Помпео в понеділок подякував Великій Британії за рішення внести ліванську шиїтську організацію "Хезболла" до переліку заборонених організацій.

"США оголошують подяку своїм британським союзникам за заборону "Хезболли", - написав глава американського зовнішньополітичного відомства у своєму акаунті в Twitter.

"Терористичне угрупування, яке спонсорується Іраном, продовжує планувати і здійснювати атаки на Близькому Сході, в Європі і в усьому світі", - зазначив М.Помпео.

Він додав, що "міжнародна єдність у протистоянні іранському режиму продовжує зміцнюватися".

Раніше в понеділок британський міністр внутрішніх справ Саджид Джавід оголосив про намір Лондона повністю заборонити ліванську шиїтську організацію "Хезболла" і ввести кримінальну відповідальність за підтримку цього угруповання.

Крім "Хезболли", британська влада має намір заборонити ще дві організації - "Ансар аль-Іслам" і "Джамаат Нусрат аль-Іслам аль-муслімін".

Якщо британський парламент схвалить цю заборону, то вона почне діяти в п'ятницю. Цей законопроект передбачає, що якщо людина є членом однієї з цих організацій або підбурює до підтримки цих угруповань, то їй може загрожувати до 10 років тюремного ув'язнення.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА