06:54 27.02.2019

США закликали Індію і Пакистан до стриманості

1 хв читати
США закликали Індію і Пакистан до стриманості

Держсекретар США Майк Помпео в телефонних бесідах з главами МЗС Індії та Пакистану закликав сторони проявляти стриманість і утримуватися від дій, які можуть привести до ескалації напруженості, повідомив американський держдепартамент.

У поширеній заяві М.Помпео йдеться, що після авіанальоту індійських ВПС на тренувальний табір терористів на контрольованій Пакистаном частині Кашміру він у бесіді з главами МЗС Індії Сушмою Сварадж і Пакистану Шахом Махмудом Куреші заявив, що США закликають обидві держави "зберігати стриманість і будь-якими шляхами уникати ескалації напруженості".

М.Помпео також заявив, що слід "налагодити прямий контакт, щоб не допустити нового витка військової активності".

У бесіді з індійським міністром М.Помпео "підкреслив наявність відносин тісного партнерства в галузі безпеки і спільних цілей з підтримання миру і безпеки в регіоні".

Главі МЗС Пакистану М.Помпео сказав, що США вважають пріоритетом деескалацію нинішньої напруженості, відмову від військових дій, а також "нагальну потребу значущих акцій проти терористичних угруповань, що діють на його території".

Водночас, С.Сварадж, яка бере участь у зустрічі міністрів закордонних справ Росії, Китаю та Індії в китайському Учжені, заявила, що удар індійських ВПС по табору терористів в Кашмірі був необхідним заходом і пояснюється бездіяльністю пакистанської сторони.

Міністр закордонних справ Китаю Ван І зі свого боку закликав Індію і Пакистан до врегулювання ситуації шляхом мирного діалогу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА