07:17 27.02.2019

Біля Одеси правоохоронці затримали озброєних невідомих

2 хв читати
Біля Одеси правоохоронці затримали озброєних невідомих

Правоохоронці напередодні затримали біля Одеси невідомих, які виявилися членами одного з угруповань ультрасів "Динамо", повідомив радник начальника Головного управління поліції в Одеській області Руслан Форостяк.

"Як з'ясувалося, більшість з них це ультраси Динамо, одне з крил, серед яких, до речі, було сім неповнолітніх", - написав Р.Форостяк в Facebook.

Він додав, що "у осіб взяли письмові пояснення, вилучили спецзасоби і травматичну зброю, в рамках розпочатого досудового слідства за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст 263 КК України. На деяких з цих "туристів" були складені адміністративні протоколи за ознаками правопорушення передбаченого ст 185 прим 1 КоАП (порушення порядку організації мирних зібрань, мітингів і демонстрацій)".

За словами радника начальника ГУ Нацполіції області, озброєні молоді люди відмовилися від попередніх намірів проводити дії пов'язані з порушенням громадської безпеки.

"Утримувати їх більше як 3 години у правоохоронців законних підстав уже не було, вони попрямували назад додому. З'ясувалося, що візит, який вони планували, не має відношення до виборчого процесу або якимось чином пов'язаний з політикою", - повідомив Р.Форостяк .

За його словами, з правоохоронцями зв'язалася і взяла на себе відповідальність одна з праворадикальних організацій.

"За словами керівника, вони усвідомили і визнають неприпустимість таких дій та запевняють, що їхали тільки протестувати "проти корупціонерів", не знаючи, що в Одесі з візитом чиновники і офіційні делегації", - підсумував радник начальника ГУ поліції.

Зі свого боку, громадська ініціатива "Хто замовив Катю Гандзюк" повідомила, що акція за участю затриманих активістів проходила в місці, де раніше був анонсований візит президента України Петра Порошенка, оскільки у молодих людей до президента були особисті питання.

"Затримали активістів за питання "Хто замовив Катю Гандзюк?" Біля морвокзалу, де сьогодні перебував Петро Порошенко. Затримали незаконно", - зазначено в повідомленні.

В ініціативі зазначили, що, зокрема, питання стосувалися блокування подальшої роботи ТСК у справі К.Гандзюк. Також додали, що захід проходив у не забороненій пішохідній зоні, на безпечній відстані від кораблів і в той час, коли це було зручно більшості людей.

Пізніше в організації повідомили, що станом на 1:00 27 лютого затриманих активістів відпустили.

"Усіх відпустили. Хлопці вільні. Нічого затриманим не змогли пред'явити, просто незаконно протримали кілька годин. Дякуємо всім за реакцію і стихійний мітинг на місці затримання", - сказано в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА