11:25 27.02.2019

Детективи НАБУ розпочали досудове розслідування за частиною викладених журналістами фактів про корупцію в "оборонці"

1 хв читати
Детективи НАБУ розпочали досудове розслідування за частиною викладених журналістами фактів про корупцію в "оборонці"

У Національному антикорупційному бюро України інформують, що детективи бюро внесли відомості до ЄРДР і розпочали досудове розслідування за ознаками скоєння присвоєння, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем за результатами аналізу відомостей, викладених у журналістському розслідуванні про корупцію в оборонному секторі.

"За результатами аналізу відомостей, викладених у журналістському розслідуванні Лесі Іванової про факти корупції в оборонній сфері встановлено, що частина описаних подій вже досліджується в рамках досудових розслідувань, що здійснюються детективами Національного бюро. Що стосується інших фактів можливого заволодіння грошовими коштами державних підприємств і державного бюджету України, вчиненого організованою групою в особливо великих розмірах 26.02.2019 детективи НАБУ внесли відомості до ЄРДР і розпочали досудове розслідування за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України", - повідомляє прес-служба НАБУ в середу.

Стаття 191 КК України: Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Ч.5 - Дії, ... якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою, - караються позбавленням волі на строк від семи до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА