19:12 28.02.2019

До суду направлено справу стосовно трьох співробітників "Київавтодору" та комерційного підрядника, які незаконно заволоділи 8 млн грн держкоштів

2 хв читати
До суду направлено справу стосовно трьох співробітників "Київавтодору" та комерційного підрядника, які незаконно заволоділи 8 млн грн держкоштів

Слідчі поліції м. Києва завершили досудове розслідування і передали до суду справу щодо незаконного заволодіння державними коштами на 8 млн грн трьома посадовими особами комунальної корпорації "Київавтодор".

Як повідомляє в четвер відділ комунікації поліції м. Києва, слідчі довели, що в 2017 році заступник генерального директора "Київавтодору" спільно з двома своїми підлеглими за попередньою змовою з керівником комерційної підрядної структури привласнили гроші, які виділила держава на капітальний ремонт столичних доріг.

"Користуючись службовим становищем, зловмисники перерахували понад 8 млн грн на рахунки фіктивних підприємств за нібито виконання ремонтних робіт", - йдеться в повідомленні.

Слідчі здійснили обшуки за місцем проживання фігурантів, а також у комунальній корпорації та її структурних підрозділах і вилучили документацію, що підтверджує причетність посадових осіб до злочинної схеми.

Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 3 ст. 28 (скоєння злочину за попередньою змовою групою осіб), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Правопорушникам оголосили про підозру, а на їхнє майно накладено арешт.

"Обвинувальний акт направлено до суду. За привласнення і подальшу легалізацію одержаних незаконним способом коштів членам організованої злочинної групи загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років та з конфіскацією майна", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА