15:43 30.10.2023

На Дегтярівському шляхопроводі в Києві завершено монтаж мостових балок, рух під мостом відкриють 31 жовтня - Київавтодор

2 хв читати
На Дегтярівському шляхопроводі в Києві завершено монтаж мостових балок, рух під мостом відкриють 31 жовтня - Київавтодор

Підрядна організація здійснила монтаж 28 балок прогонової будови шляхопроводу на перетині вулиць Дегтярівської, Олени Теліги й Олександра Довженка в Києві минулих вихідних.

Як повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації з посиланням на інформацію комунальної корпорації "Київавтодор", у понеділок, 30 жовтня мостовики "монтують плити незнімної опалубки, що дасть змогу улаштувати монолітну плиту на шляхопроводі".

Комунальна корпорація зазначає, що рух транспорту підмостовим простором планується відновити вже 31 жовтня.

"Усунення всіх наслідків, спричинених надзвичайною ситуацією на шляхопроводі 30 вересня, здійснювалося за рахунок підрядної організації. Збитків міський бюджет не зазнав, вартість реконструкції не збільшилася", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, 30 вересня в Києві на вул. Олександра Довженка під час робіт із реконструкції Дегтярівського шляхопроводу під час монтажу стався обвал мостових балок та їх падіння на проїжджу частину. Жертв і постраждалих не було. За фактом обвалення конструкцій розпочато кримінальне провадження за ст. 272 Кримінального кодексу України.

Дегтярівський шляхопровід було споруджено 1965 року. Він має конструкцію "листка конюшини", тобто має чотири з'їзди, які забезпечують можливість невпинного руху на всі чотири сторони. Мостом з моменту спорудження шляхопроводу також проходить трамвайна лінія, під мостом - тролейбусна; також на шляхопроводі забезпечено можливість розвороту тролейбусів.

Шляхопровід перебував в аварійному стані з 2020 року. Щоб запобігти падінню частини аварійного мосту, у 2022 році місто здійснило протиаварійні роботи з демонтажу чотирьох деформованих балок прогонової будови. Уже 2023 року, згідно з розробленим проєктом на замовлення КК "Київавтодор", підрядна організація ТОВ "RDS" розпочала реконструкцію шляхопроводу у складі транспортної розв'язки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА