08:38 01.03.2019

Слідчі ГПУ розслідують обставини участі екс-керівництва країни в злочинах під час Революції гідності

2 хв читати

Слідчі розслідують обставини перешкоджання вищими посадовими особами держави проведенню мітингів і демонстрацій, організації вбивств і заподіяння тілесних ушкоджень мітингувальникам під час Революції гідності, повідомили в Управлінні спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України.

"Слідчі управління розслідують обставини перешкоджання вищими посадовими особами держави організації та проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, організації умисних вбивств мітингувальників та заподіяння їм тілесних ушкоджень у період листопад 2013 - лютий 2014 року", - йдеться в повідомленні на сторінці управління у Facebook у п'ятницю вранці.

За результатами розслідування встановлено нових фігурантів протидії протестним акціям, які відбувалися в центральній частині Києва 18-19 лютого 2014 р. В управлінні уточнили, що повідомлено про підозру екс-начальнику департаменту громадської безпеки МВС України за ст. 340, ч. 3 ст. 365 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) КК України та екс-начальнику департаменту захисту національної державності Служби безпеки України за ч. 3 ст. 28, ст. 340, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 365 (скоєння злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією; незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій; види співучасників; перевищення влади або службових повноважень) КК України.

"У зв'язку із переховуванням вказаних підозрюваних від органу слідства та суду і не встановленням їх місцезнаходження їх оголошено в розшук", - наголосили у відомстві.

Також зазначено, що у зв'язку зі встановленням нових обставин участі колишніх вищих посадових осіб держави - прем'єр-міністра України, міністра оборони України, Головнокомандувача Збройних сил України, командувача внутрішніх військ МВС України, директора департаменту МВС України, виконувача обов’язків начальника ГУМВС України в м. Києві та командира полку міліції особливого призначення "Беркут" – у протидії протестним акціям їм повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри та про нову підозру у вчиненні низки тяжких і особливо тяжких злочинів стосовно мітингувальників.

Досудове розслідування триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА