11:17 03.03.2019

Таллінн хоче заробляти на автомобільних заторах понад 70 млн євро щорічно

2 хв читати
Таллінн хоче заробляти на автомобільних заторах понад 70 млн євро щорічно

Столиця Естонії планує заробляти на податках на автомобільні затори понад 70 млн євро на рік.

Спрямований до Європейської комісії "Державний план у сфері енергетики та клімату до 2030 року" передбачає 54 заходи досягнення перерахованих у документі цілей. Пропозиція під номером 17 передбачає введення в Таллінні податку на в'їзд у центр міста для автомобілів до 2021 року, повідомляє газета Postimees.

За підрахунками, проведеними міністерствами навколишнього середовища та економіки у вересні минулого року, підтримка системи в робочому стані й адміністрування обійдеться в 13 млн євро на рік, а передбачуваний дохід від надходження податку становить 73 млн євро на рік.

Завдяки податку сподіваються знизити щільність руху в години пік і таким чином скоротити пов'язані з заторами витрати. Крім того, це має вплинути на вибір і поведінку учасників руху, завдяки чому повітря в місті стане чистішим.

Водночас ці плани можуть стати реальністю лише тоді, коли будуть розроблені більш ефективні за часом та фінансами альтернативи особистого транспорту - наприклад, трамваї між районами Таллінна і найближчими волостями або велосипедні доріжки між центром міста і передмістям", пояснив керівник відділу енергетики міністерства економіки Тімо Татар (Timo Tatar).

Незважаючи на те, що компетентні особи в Естонії стверджують, що введення в столиці податку на автомобільні затори поки що не перебуває навіть на етапі планування, цей податок вже внесено в робочу версію державного документа, представленого Європейській комісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА