14:26 04.03.2019

Правоохоронці затримали в Києві двох пособників схеми легалізації паспортів російських найманців

2 хв читати
Правоохоронці затримали в Києві двох пособників схеми легалізації паспортів російських найманців

 Українські прикордонники спільно з Національною поліцією викрили схему легалізації паспортів російських найманців, зокрема й тих, хто має підготовку в терористичних таборах і воював у лавах ІДІЛ - у Києві затримали двох пособників реалізації цієї схеми.

За інформацією прес-служби Державної прикордонної служби України, бойовиків-найманців підшукували серед вихідців із Північного Кавказу та країн Середньої Азії. Документи бойовиків ретельно готували й намагалися кілька разів "обкатати" за маршрутом через кордон з Україною, і на заході, і на сході.

Двох пособників незаконної схеми роботи з документами правоохоронці затримали в Києві в момент, коли ті чекали на передання їм кількох паспортів іноземців. Затримані - громадяни Росії та України.

У прикордонному відомстві пояснили, що згодом у паспорти бойовиків мали проставлятися підроблені штампи з датами перетину державного кордону України в різних пунктах пропуску, щоб приспати пильність прикордонників у момент появи такої людини, яка нібито неодноразово перетинала український кордон.

Оперативники Держприкордонслужби з'ясували, що один із паспортів оформлений на громадянина РФ, який перебуває в міжнародному розшуку як бойовик ІДІЛ. Деякі інші документи стосувалися осіб, причетних до тяжких злочинів.

У повідомленні зазначено, що затриманого пособника, громадянина України, кілька років тому затримувала поліція Херсонської області за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Обох пособників схеми легалізації паспортів передано співробітникам Нацполіції, також направлено повідомлення за фактом виявлення ознак кримінального злочину, передбаченого ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків) КК України. Здійснюється подальша перевірка затриманих щодо причетності до терористичної діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА