10:23 05.03.2019

В "Укроборонпромі" звинувачують журналістів-розслідувачів у маніпуляціях і ангажованості

2 хв читати
В "Укроборонпромі" звинувачують журналістів-розслідувачів у маніпуляціях і ангажованості

У державному концерні "Укроборонпром" заявляють, що оприлюднена напередодні ввечері в програмі "Наші гроші" інформація щодо здійснення капітального ремонту двох літаків Ан-26 для іноземного замовника є некоректною, має ознаки маніпуляцій і є проявом заангажованої журналістики.

"З огляду на поширення некоректної інформації ... наголошуємо, що інформація, оприлюднена програмою "Наші гроші", має ознаки маніпуляцій і є виявом заангажованої журналістики. Адже автори не навели в сюжеті точку зору концерну, яку їм було надано за їхнім запитом", - ідеться в коментарі, оприлюдненому прес-службою держконцерну у вівторок уранці.

Так, в "Укроборонпромі" стверджують, що інформація про так зване семиразове завищення ціни на прилади для Ан-26 є некоректною: "У договорі з іноземним замовником було передбачено встановлення на два літаки комплектів висотомірів по три прилади у кожному. Згідно з умовами договору зазначені прилади мали були замінені на нові, виготовлені не пізніше 2015 року".

У прес-службі ДК зазначають, що українські авіаційні підприємства, до яких зверталися представники концерну, повідомили про відсутність цих висотомірів. Єдиною компанією, яка погодилася доставити ці вироби, було ТОВ "АН-Сервіс".

"Їх перевірили фахівці ДП "Завод 410 цивільної авіації" та представники замовника", - додають в "Укроборонпромі".

Окремо в коментарі зазначається, що інших фактів імпорту в Україну таких приладів (випуску після 2014 року) офіційно не зафіксовано.

"Наголошуємо, що не коментуємо питання доставки висотомірів в Україну, оскільки підприємства концерну не надавали послуги з логістики. Водночас зазначаємо, що категорично некоректним є твердження журналістів про вартість товарів без повного розуміння ними всіх нюансів формування митної вартості", - йдеться в оприлюдненому тексті.

Також у ДК звертають увагу на те, що "про оптимальну ціну закупівлі свідчить те, що країна-замовник придбала ці прилади саме в української сторони, а не безпосередньо у виробника - РФ, яка є її партнером у Митному союзі й могла запропонувати свою ціну".

"Наголошуємо, що прибуток концерну за цією поставкою був не менше рентабельності всього контракту. Виконання цього договору забезпечило роботою декілька тисяч працівників авіабудівної галузі України, а його загальна вартість становила близько $6 млн", - підсумували в прес-службі "Укроборонпрому".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА