12:49 06.03.2019

Дочку першого президента Узбекистану Гульнару Карімову відправили до колонії

1 хв читати

Суд в Узбекистані ухвалив перевести в колонію загального режиму дочку першого президента країни Гульнару Карімову, раніше засуджену до п'яти років обмеження волі.

Як повідомила генпрокуратура Узбекистану, Карімову відправили в колонію через злісне порушення порядку: зокрема, їй закидають використання засобів зв'язку і перешкоджання «відшкодування завданих нею збитків».

Гульнара Карімова відбувала покарання в квартирі своєї дочки Іман в Ташкенті. Іман Карімова повідомила 5 березня з Лондону, що співробітники прокуратури силоміць відвезли її мати в невідомому напрямку. У прокуратурі заявили, що слова дочки Карімової не відповідають дійсності.

Вперше Гульнару Карімову засудили до п'яти років обмеження волі у 2015 році, визнавши винною в сприянні злочинному угрупованні. У грудні 2017 року, як повідомили в прокуратурі, її засудили на 10 років колонії, але в 2018 році суд замінив покарання на п'ять років обмеження волі. У прокуратурі не уточнили, за що Карімова була засуджена вдруге. Раніше повідомлялося, що її звинувачують за кількома економічними статтями, в тому числі у відмиванні грошей.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА