16:56 06.03.2019

РФ намагається формалізувати захоплення Керченської протоки - ІС

2 хв читати
РФ намагається формалізувати захоплення Керченської протоки - ІС

РФ продовжує незаконну діяльність зі встановлення одностороннього контролю над Керченською протокою, корекції навігаційної глибини та внесення відповідних змін до регламентів параметрів розрахункового судна, повідомляє група "Інформаційний спротив" (ІС).

Службова записка "капітана морського порту Керч" С.М.Селезньова від 4 лютого 2019 року №71/0251, скан-копію якої додано до повідомлення, підтверджує, що в 2014-2018 роках здійснювалася робота з підготовки нормативного забезпечення анексії окупованого Криму шляхом встановлення урядом РФ меж морського порту Керч (наказ "Адміністрації морських портів Чорного моря" від 16 вересня 2014 р. №262), а також меж портів Феодосії, Ялти, Севастополя та Євпаторії, які міжнародна спільнота визнала окупованими, а Україна закрила для мореплавства.

Крім того, на сьогодні постановою уряду РФ від 30 грудня 2018 р. №1775 затверджено нові правила встановлення або вимірювання меж території морського порту, а також його розширення. З огляду на це Служба капітана морського порту Керч розпочала роботу відповідно до вищезгаданого документа.

Зі службової записки також випливає, що в тимчасово окупованому Криму активно провадять діяльність лоцманські організації "Росморпорт", "Юванс-Транс", "Юг-Транзит", а також основний господарюючий суб'єкт "КПМ" (власник понад 60% ГТС, що входять до меж акваторії "морського порту Керч").

В "Інформаційному спротиві" також зазначають, що раніше встановлені технічні регламенти (режим) проходження суден через Керченський міст блокували право проходження плавзасобів типу "Панамакс", а також постійно використовуються для посилення перевірок і арештів іноземних суден ФСБ та Росгвардією РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА