20:38 09.03.2019

Під час зіткнень між представниками Нацкорпусу і поліцією в Черкасах постраждали 10 правоохоронців

3 хв читати
Під час зіткнень між представниками Нацкорпусу і поліцією в Черкасах постраждали 10 правоохоронців

У результаті зіткнення представників "Національного корпусу" з правоохоронцями в Черкасах постраждали 10 правоохоронців, у тому числі начальник ГУНП в Черкаській області Валерій Лютий, повідомили в Міністерстві внутрішніх справ.

"У Черкасах під час охорони громадського порядку в центрі міста, де відбулися масові заходи за участю великої кількості громадян, під час від'їзду президента України представники "Національного корпусу" намагалися заблокувати кортеж глави держави і почали провокувати на бійку рядових жителів Черкас і поліцію. Активісти спробували прорватися на сцену, застосовуючи піротехніку. Правоохоронці застосували поліцейські заходи примусу. В результаті зіткнення постраждали 7 поліцейських, серед них і начальник ГУНП в Черкаській області полковник поліції Валерій Лютий - йому розсікли обличчя", - йдеться в повідомленні на сторінці міністерства в Фейсбук у суботу ввечері.

Пізніше на сторінці в Фейсбук прес-служба міністерства повідомила про десять постраждалих правоохоронців.

"У результаті зіткнень в Черкасах постраждали 10 поліцейських", - сказано в повідомленні.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков засудив дії націоналістів.

"Будь-якому гніву є розумні межі! Те, що сьогодні на мітингу Петра Порошенка в Черкасах зробили представники "Національного корпусу" - неприпустимо! Праведний гнів щодо корупційного злочину справедливий, але чи може він породжувати інші злочинні дії? Очевидно - не може. Очевидно, що багато серед агресивно налаштованих юнаків хотіли хардкору, а не справедливості і законності. Прошу справжніх патріотів думати про країну, а не розкручувати спіраль ненависті і хаосу, яка руйнує країну не менше, ніж корупція, проти якої ви справедливо протестуєте", - зазначив А.Аваков.

За даним фактом слідчим управлінням ГУНП в Черкаській області вирішується питання про відкриття кримінального провадження. МВС закликає всіх учасників масових акцій до виключно мирних протестів. Правоохоронці нагадують про кримінальну відповідальність за вуличне насильство.

Раніше цього дня, в Києві кілька сотень активістів партії "Національний корпус" і руху "Національні дружини" зібралися біля будівлі Адміністрації президента України з вимогою притягнути до відповідальності фігурантів журналістського розслідування про розкрадання в дежконцерні "Укроборонпром". Учасники акції спробували прорвати кордон правоохоронців; в результаті короткої сутички був розпорошений сльозогінний газ, але потім ситуацію вдалося стабілізувати..

Активісти націоналістичних сил вимагають від влади заарештувати екс-першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського, його сина Ігоря та інших фігурантів керівництва ДК "Укроборонпром".

Як повідомив відділ комунікації поліції Києва, в результаті зіткнення активістів націоналістичних організацій і правоохоронців під час масової акції біля будівлі Адміністрації президента України постраждали два поліцейські і співробітник Національної гвардії України, відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

"Одного поліцейського з хімічним опіком очей госпіталізували, іншим надали медичну допомогу на місці", - повідомляє відділ комунікації поліції м.Києва на сторінці в соцмережі Фейсбук у суботу.

Пізніше представники "Національного корпусу", які в суботу вдень влаштували акцію під Адміністрацією президента, намагалися прорватися до П.Порошенка під час його виступу в Черкасах, повідомляє інтернет-видання "Українська правда".

Посилаючись на відео на сторінці Нацкорпусу повідомляється, що його представники прийшли на виступ президента до палацу Дружби народів у Черкасах, коли зі сцени лунав гімн України. "Вони хотіли пройти до сцени, однак їм завадили правоохоронці", - йдеться в повідомленні на сайті видання в суботу ввечері.

Відзначається, що націоналісти намагалися прорвати лави поліції, один з представників Нацкорпусу виліз на поліцейську машину, також були запалені фаєри.

При цьому націоналісти заявили, що поліція застосувала сльозогінний газ.

"Коли автомобіль президента поїхав з місця виступу, представники Нацкорпусу стали прориватися на сцену, викрикуючи: "Свинарчука за ґрати", "Де відрубані руки Гладковського?", і сказали зі сцени коротку промову", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці Черкащини про інцидент не повідомляють.

Станом на вечір суботи, активісти Нацкорпусу проводять мітинг під будівлею Черкаської ОДА.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА