11:41 11.03.2019

Апеляційний суд Амстердама у понеділок розпочне розгляд справи про повернення до України "Скіфського золота"

1 хв читати
Апеляційний суд Амстердама у понеділок розпочне розгляд справи про повернення до України "Скіфського золота"

В Апеляційному суді Амстердама в понеділок починаються слухання справи щодо повернення до України експонатів виставки "Крим. Золотий острів у Чорному морі" (так зване "Скіфське золото"), повідомив міністр культури України Євген Нищук.

"Сьогодні в Апеляційному суді Амстердама починаються слухання справи щодо повернення до України експонатів виставки "Крим. Золотий острів у Чорному морі" більш відомої як "Скіфське золото". Представляю на ньому уряд, а також культурне та музейне співтовариство Україна. Буду говорити про те, наскільки важливо повернути до Національного музею історії України ці унікальні артефакти, а також відповідати на ті запитання , які непокоять як представників ЗМІ, так і суспільство", - написав Є.Нищук на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Він зазначив, що "справа є дуже складною" і триває не перший рік.

"Міністерство культури залучено до цього процесу від початку, безпосередньо докладаючи зусиль до захисту тих предметів, які є об'єктом цього судового процесу і нашої культурної та історичної спадщини", - наголосив міністр.

За його словами, з української сторони представлена велика делегація: представники з Міністерства культури, інших міністерств, посол України, українська музейна спільнота.

"На нашому боці правда. І ми віримо в перемогу", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА