19:25 14.03.2019

Суд продовжив арешт обвинуваченого в підриві офісу угорців на Закарпатті

2 хв читати
Суд продовжив арешт обвинуваченого в підриві офісу угорців на Закарпатті

Колегія суддів Ужгородського міськрайонного суду в четвер задовольнила клопотання процесуального прокурора щодо продовження строку тримання під вартою на 60 діб без можливості внесення застави обвинуваченому в організації підриву 27 лютого 2018 р будівлі "Товариства угорської культури Закарпаття" жителю м.Черкаси, повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

"У цьому ж судовому засіданні прокурором оголошено обвинувальний акт, а в подальшому, за клопотанням прокурора, судом визначено обсяг доказів, що підлягають дослідженню і порядок їх дослідження", - повідомив А.Лисенко в четвер увечері на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

Він нагадав, що йдеться про випадок, який стався 27 лютого 2019 року в Ужгороді на Православній набережній. Зокрема, в ході слідства встановлено, що близько 3.00, здетонував саморобний вибуховий пристрій, який попередньо встановив один із злочинців. В результаті вибуху пошкоджено вікна та фасад будівлі і повністю знищено майно в офісі. Ніхто не постраждав.

В організації даного злочину обвинувачується житель Черкаської області, який з березня 2018 р перебував у міжнародному розшуку і затриманий у серпні того ж року в Дніпропетровській області оперативними працівниками СБУ.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за низкою статей: ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 14 і ст. 113 (організація і підготовка до диверсії), ч. 2 ст. 258 (терористичний акт, за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 263 (організація придбання, перевезення вибухових речовин без передбаченого законом дозволу), ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 194 (організація умисного пошкодження майна вчинення групою осіб), ч. 5 ст. 27 і ч. 1 ст. 358 (пособництво в підробці офіційного документа, який видається і засвідчується установою, і який надає права), ч. 4 ст. 358 КК України (використання завідомо підробленого документа).

А.Лисенко зазначив, що також триває судовий розгляд справи щодо двох виконавців цього нападу на "Товариство угорської культури Закарпаття". Їхні дії кваліфіковані як підготовка до диверсії (ст. 14, ст. 113 КК України), теракт (ч. 2 ст. 258 КК України), придбання, перевезення вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України) і навмисне пошкодження майна, вчинене групою осіб (ч. 2 ст. 194 КК України).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА