08:40 18.03.2019

Китай нарахував майже 13 тисяч терористів у Синцзяні

1 хв читати
Китай нарахував майже 13 тисяч терористів у Синцзяні

З 2014 року в Синьцзян-Уйгурському автономному районі (СУАР) КНР у рамках боротьби з тероризмом заарештовано 12 тис. 995 учасників терористичних структур, йдеться в поширеній місцевим урядом "Білій книзі".

За цей період було ліквідовано 1 тис. 588 банд терористичної спрямованості, виявлено та вилучено 2 тис. 52 вибухові пристрої, за нелегальну релігійну діяльність притягнуто до відповідальності 30 тис. 645 осіб, що перебували в 4 тис. 858 незаконних організаціях і сектах, конфісковано 345 тис . 229 примірників нелегально виданих релігійних матеріалів, відзначається в документі.

У ньому йдеться, що лише невелика кількість людей були суворо покарані, зокрема, ватажки терористичних груп. Щодо людей, які потрапили під вплив екстремістського мислення, застосовуються освітні заходи, їх навчають розбиратися в помилковій ідеології.

У "Білій книзі" також зазначається, що проблема тероризму в Сіньцзяні загострилася після терактів у США 11 вересня 2001 року.

У СУАР активно діє екстремістське угруповання "Ісламський рух Східного Туркестану", кероване з-за кордону, визнане терористичним і заборонене ООН і значною кількістю країн світу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА