09:33 20.03.2019

Мінтранс США просить перевірити процес сертифікації Boeing 737-MAX 8

2 хв читати

Міністр транспорту США Елейн Чао просить генерального інспектора при міністерстві вивчити процес отримання сертифікації Boeing 737-MAX 8 після двох авіакатастроф із літаками цього типу.

"Безпека є головним пріоритетом департаменту, і всі ми засмучені загибеллю людей унаслідок нещодавніх аварій за участю двох літаків Boeing 737-MAX 8 в Індонезії та Ефіопії. (...) Для інформування департаменту з метою ухвалення рішень і розуміння громадськістю, а також для надання допомоги Федеральному управлінню цивільної авіації (FAA) в здійсненні процедур гарантування безпеки, я хотіла б підтвердити своє прохання про те, щоб управління генерального інспектора здійснило ревізію для складання об'єктивної та детальної фактичної історії діяльності, яка привела до сертифікації літака Boeing 737-MAX 8", - випливає з повідомлення, оприлюдненого на сайті відомства.

Уточнюється, що зміни в сертифікації для цієї моделі корпорація Boeing запитала в 2012 році, водночас документи було отримано в 2017 році.

Літак Boeing-737 MAX 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що здійснював рейс з Аддис-Абеби до Найробі, зазнав аварії 10 березня за 60 км на схід від столиці Ефіопії. Авіакатастрофа забрала життя 157 людей. Ця катастрофа стала другою аварією літака цього типу за півроку: наприкінці жовтня 2018 року Boeing-737 Max 8 індонезійській компанії Lion Air впав у Яванське море незабаром після вильоту з аеропорту Джакарти. Загинули всі 189 людей, що перебували на борту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА