19:55 21.03.2019

Апеляційний суд залишив без змін рішення про відсторонення Мангера від посади голови Херсонської облради

2 хв читати
Апеляційний суд залишив без змін рішення про відсторонення Мангера від посади голови Херсонської облради

Київський апеляційний суд у четвер розглянув апеляційні скарги захисту підозрюваного в організації вбивства громадської активістки Катерини Гандзюк Владислава Мангера, відстороненого до 6 квітня від посади голови Херсонської обласної ради, і залишив їх без задоволення.

"За результатами апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду Києва від 6 березня 2019 року залишено без змін, апеляційні скарги сторони захисту - без задоволення", - повідомила прес-служба Київського апеляційного суду.

Як повідомлялося, 6 березня Шевченківський райсуд Києва на місяць, до 6 квітня, відсторонив від посади голови Херсонської облради В.Мангера, частково задовольнивши клопотання прокурора, який наполягав на відстороненні від посади на два місяці. Захист подав апеляційні скарги.

31 липня 2018 року вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але згодом перевели до медзакладу Києва. 4 листопада К.Гандзюк померла.

Батько загиблої Віктор Гандзюк на засіданні тимчасової слідчої комісії висловив сподівання, що партії "Блок Петра Порошенка" та "Батьківщина" припинять політичну співпрацю з членами цих партій із Херсонської обласної ради і державної обласної адміністрації, які співпрацюють з підозрюваним в організації вбивства його дочки. За словами В.Гандзюка, з цим підозрюваним співпрацює, зокрема, голова Херсонської облради, член партії "Батьківщина" В.Мангер.

31 січня 2019 року В.Мангер прийняв рішення вийти з партії "Батьківщина" на час розслідування справи про вбивство К.Гандзюк. Він наголосив, що вважає обвинувачення на свою адресу у зв'язку із справою К.Гандзюк безпідставними і голослівними.

11 лютого генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що В.Мангеру оголошено про підозру в організації вбивства К.Гандзюк. 15 лютого Шевченківський районний суд Києва обрав В.Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 3 березня (на 16 днів) із правом внесення застави у розмірі 2 млн 497 тис. грн. Того самого дня він вийшов із СІЗО після внесення застави.

4 березня Шевченківський райсуд Києва відмовився продовжити термін дії зобов'язань, покладених на В.Мангера.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА