16:48 25.03.2019

Рішення апеляційного суду не впливають на вартість проїзду в електротранспорті Харкова, заявили в міськраді

2 хв читати
Рішення апеляційного суду не впливають на вартість проїзду в електротранспорті Харкова, заявили в міськраді

 Харківський міський електротранспорт продовжить перевозити пасажирів за новими (підвищеними) тарифами, незважаючи на те, що Другий апеляційний адміністративний суд відхилив скарги на рішення суду першої інстанції про призупинення підвищення тарифів на проїзд у метро, трамваях і тролейбусах, заявили у міськраді Харкова.

"Рішення апеляційного суду стосується першого рішення виконкому (про підвищення тарифів - ІФ), ухваленого 6 лютого, і ніяк не стосується ні другого рішення виконкому, ухваленого 20 лютого, ні рішення, прийнятого на сесії (на підтримку підвищення тарифів - ІФ). Ми виходимо з того, що чинний тариф - 8 грн на метро і 6 грн на наземний електротранспорт", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю міськради Юрій Сидоренко в понеділок.

Як повідомлялося, раніше в понеділок Другий апеляційний адміністративний суд відхилив апеляції, подані виконкомом Харківської міськради, КП "Харківський метрополітен" і комунальними підприємствами, що здійснюють перевезення в наземному міськелектротранспорті, на рішення суду першої інстанції про призупинення підвищення тарифів на проїзд у метро, трамваях і тролейбусах до розгляду по суті позову, поданого громадською організацією "Харківський антикорупційний центр" (ХАЦ) і депутатом міськради, адвокатом Ігорем Черняком.

19 лютого Харківський окружний адміністративний суд задовольнив заяву про забезпечення позовів ХАЦ і І.Черняка і призупинив дію рішення виконкому міськради про підвищення вартості проїзду в міськелектротранспорті на час розгляду позовів. Однак міськелектротранспорт продовжує перевозити пасажирів за підвищеною ціною: трамваї і тролейбуси по 6 грн (замість 4 грн), а метро - по 8 грн (замість 5 грн).

За фактом невиконання міськрадою ухвал окружного адміністративного суду про призупинення дії нових тарифів на проїзд в метро, трамваях і тролейбусах розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 382 (умисне невиконання судового рішення посадовими особами) КК України.

20 лютого виконком міськради прийняв рішення про вартість проїзду в міськелектротранспорті у новій редакції. На думку чиновників мерії, на ці документи рішення, прийняті раніше окружним адміністративним судом, не поширюються.

27 лютого Харківська міськрада більшістю голосів на черговій сесії підтримала прийняті виконкомом рішення про встановлення вартості проїзду в трамваях і тролейбусах на рівні 6 грн, а в метро - на рівні 8 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА