07:48 26.03.2019

Сенатор Макконнелл заблокував резолюцію, що закликає оприлюднити доповідь Мюллера

2 хв читати
Сенатор Макконнелл заблокував резолюцію, що закликає оприлюднити доповідь Мюллера

Лідер сенатської більшості республіканець Мітч Макконнелл у понеділок заблокував резолюцію, що закликає Мін'юст США опублікувати доповідь спецпрокурора Роберта Мюллера.

"Спеціальному прокурору і міністерству юстиції слід дозволити закінчити свою роботу. Наразі генеральний прокурор виконав свої зобов'язання в Конгресі. Одне з цих зобов'язань полягає в тому, що він має намір надати якомога більше інформації", - заявив М.Макконнелл.

Він зазначив, що нині генеральний прокурор США Вільям Барр працює зі спецпрокурором Р.Мюллером, щоб визначити, що в його доповіді може бути оприлюднено, а що ні.

Відповідно до правил Сенату США будь-який сенатор може спробувати провести голосування із законопроекту, резолюції або кандидатури. Але, зі свого боку, будь-який сенатор може заблокувати це прохання.

Це вдруге сенатор-республіканець заблокував спробу лідера сенатської меншості демократа Чарльза Шумера прийняти резолюцію Палати представників про оприлюднення доповіді Р.Мюллера.

Вперше, ця резолюція, прийнята одноголосно в Палаті представників США, була заблокована главою Судового комітету Сенату Ліндсі Гремом.

Згідно з резолюцією, схваленою одноголосно членами Палати представників США, до розслідування Р.Мюллера громадськість виявляє величезний інтерес. Резолюція закликає міністерство юстиції повністю оприлюднити доповідь для Конгресу США.

23 березня стало відомо, що Р.Мюллер завершив розслідування передбачуваного втручання РФ у американські вибори 2016 року і передав свою доповідь генпрокурору В.Барру.

Зі свого боку, В.Барр, 24 березня, передав на розгляд Конгресу лист з приводу розслідування, але в ньому йдеться лише про основні висновки Р.Мюллера. Тепер генпрокурору належить вирішити, як бути з самою доповіддю Р.Мюллера: можна опублікувати або повну, або відредаговану версію. Крім того, В.Барр повинен визначити, викладати доповідь у відкритий доступ або ж передати її тільки до Конгресу.

Згідно з документом, спецпрокурор не знайшов переконливих доказів того, що Дональд Трамп або його команда змовилися з російським урядом, щоб вплинути на вибори 2016 року. У листі також йдеться про те, що Р.Мюллер не зміг зробити висновків про те, чи перешкоджав Д.Трамп правосуддю.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА