16:16 27.03.2019

ЄС засудив обшуки у кримських татар

1 хв читати
ЄС засудив обшуки у кримських татар

В ЄС обізнані про обшуки за місцем проживання кримських татар, заявила в середу на брифінгу офіційний представник голови дипломатії Євросоюзу Федеріки Могеріні Майя Коцьянчич.

З огляду на це М.Коцьянчич нагадала про заяву Ф.Могеріні з нагоди п'ятиріччя приєднання Криму до Росії: "Вона наголосила на ситуації з правами людини на Кримському півострові. Її послання дуже ясне. Ситуація помітно погіршилася. Основоположні свободи обмежено: свобода вираження, релігії, свобода організацій, проведення мирних зібрань. Права татар порушені серйозним чином, зокрема через закриття татарських ЗМІ, заборону діяльності меджлісу та ув’язнення деяких татарських лідерів".

Представник Ф.Могеріні послалася на доповідь верховного комісара ООН з прав людини, в якій повідомлялося, зокрема, що "татари непропорційно піддаються рейдам поліції" і часто "переслідуються в рамках юридичних процедур із боротьби проти тероризму, які не дотримуються права людини".

"ООН і ЄС заявляють про одне й те саме: треба покласти край нелегальним обшукам у приватних володіннях, що належать кримським татарам, і все необхідне має бути зроблено, щоб гарантувати свободу вираження, свободу зібрань, свободу релігії тощо. Цими свободами повинні мати можливість користуватися всі громадяни без дискримінації. І обов'язково має бути детальна інформація про тих осіб, які перебувають в ув'язненні. Необхідно знати, де вони перебувають, і що з ними відбувається", - сказала М.Коцьянчич.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА