13:16 28.03.2019

Денісова повідомила про затримання трьох кримських татар у російському Ростові-на-Дону

2 хв читати
Денісова повідомила про затримання трьох кримських татар у російському Ростові-на-Дону

Уповноважений з прав людини Верховної Ради України Людмила Денісова повідомила про затримання кримських татар Османа Аріфмеметова, Ремзі Бекірова та Владлена Абдулкадирова в Ростові-на-Дону (Росія), в будинках яких напередодні проводилися обшуки.

"Стало відомо про затримання трьох кримських татар у місті Ростов-на-Дону. Вчора в їхніх будинках теж проводились обшуки, але за відсутності чоловіків. Осман Аріфмеметов та Ремзі Бекіров є громадянськими журналістами та стримерами "Кримської солідарності". Владлен Абдулкадиров займався організацією передач українським політв’язням, які перебувають у СІЗО на території РФ та тимчасово окупованого півострова Крим", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Вона також повідомила, що напередодні вночі тривали так звані судові засідання щодо затриманих раніше в м. Сімферополі Ефраїма Османова та Муртаза Сейрана, яким обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 15 травня 2019 року.

"РФ не припиняє залякувати й чинити тиск на громадян України. Політика окупаційної влади має на меті викорінити кримських татар з півострова. Я занепокоєна тим, що кількість українських політв'язнів щодня збільшується, і їх уже більше сотні", - написала омбудсмен.

Як повідомлялося, 27 березня російські силовики в м. Сімферополі (окупований півострів Крим) проводили обшуки в будинках кримських татар, зокрема в Р.Бекірова та О.Аріфмеметова. ФСБ повідомляла про затримання 20 осіб.

Головне управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим відкрило кримінальне провадження за фактами незаконних обшуків у кримських татар у Сімферополі (окупований Крим), процесуальне керівництво здійснюватиме прокуратура АРК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА