14:36 29.03.2019

Близько 150 регіональних ЦНАП зможуть закупити додаткове обладнання для видачі документів - Саєнко

2 хв читати
Близько 150 регіональних ЦНАП зможуть закупити додаткове обладнання для видачі документів - Саєнко

Під час останнього засідання Координаційна рада з питань реформування держуправління підтримала пропозицію Міністерства економічного розвитку і торгівлі про виділення коштів на закупівлю 210 комплектів обладнання для оформлення паспортних документів у 105 центрах, утворених органами місцевого урядування, та 50 комплектів - для оформлення та видачі посвідчення водія і реєстрації транспортних засобів у ще 50 регіональних центрах.

«Державне управління має бути сервісним - працювати в інтересах громадян та надавати якісні адміністративні послуги», - наголосив Міністр Кабінету Міністрів, голова Коордради Олександр Саєнко.

Забезпечення ЦНАП обладнанням для видачі відповідних документів передбачено планом заходів з реалізації Стратегії реформування державного управління України на 2019–2021. Також у рамках реформи планується виділити кошти на впровадження системи електронного урядування у ряді державних агентств та підключення окремих держорганів до загальної системи електронної взаємодії.

Крім напряму адмінпослуг та електронного урядування Координаційна рада розглянула ще ряд важливих питань, зокрема схвалення оновлених структур восьми пілотних міністерств. До липня пілотні міністерства повинні завершити реорганізацію.

«Зараз міністерства виконують багато невластивих їм функцій, наприклад, управління державними підприємствами, контрольно-інспекційна діяльність, надання послуг. Метою реорганізації є відокремлення таких невластивих функцій, а також функцій із забезпечення діяльності, для того щоб сфокусувати роботу міністерств на формуванні політики та розробці якісних рішень», - зазначила заступник Державного секретаря Кабінету Міністрів України Тетяна Ковтун.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА