14:16 11.02.2022

Володимир Саєнко: парламентарі відбивають атаки на права профспілок

1 хв читати
Володимир Саєнко: парламентарі відбивають атаки на права профспілок

8 лютого 2022 року за поданням народних депутатів України Вадима Івченка, Андрія Пузійчука, Михайла Волинця, Наталії Королевської,  Юрія Солода, Сергія Рудика та Івана Кириленка у Верховній Раді України зареєстровано законопроект № 7030 "Про внесення змін до статей 6 та 17 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування" № 2464-VI з  метою недопущення звуження гарантій діяльності профспілок.

Мета законопроекту № 7030 – приведення норм Закону № 2464-VI,  яким запроваджено безпідставний державний контроль за організацією працівників та обмежено незалежність діяльності профспілок, у відповідність до вимог національного законодавства та міжнародних зобов’язань України шляхом скасування положень, у свою чергу необґрунтовано внесених до нього Законом № 1962-IX, який  регулює… сферу охорони здоров’я (?!).

Ситуація з обома законами ще раз свідчить про  те, до якого абсурду можна дійти, якщо вносити зміни до загального закону (№ 2464-VI) шляхом прийняття звичайного закону, який регулює окрему сферу (№ 1962-IX). Що це? Свідчення некомпетентності наших законотворців чи свідомий курс на знищення профспілок?

Вдячний народним депутатам, які представляють профспілки у Верховній Раді, народним депутатам, які зареєстрували законопроект, а також закликаю усіх народних депутатів України, небайдужих до  принципів конституційності, законності та справедливості солідарно підтримати законопроект № 7030!

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА