09:10 01.11.2021

Володимир Саєнко: найважливішою стала зустріч у штаб-квартирі американської Федерації праці – Конгресу виробничих профспілок

3 хв читати

250320404 4447016725406108 6366898444061610043 n

На цьому тижні з робочою поїздкою у США перебуває заступник голови ФПУ Володимир Саєнко

Наш візит до Бостону закінчився зустріччю з головним глобальним стратегом та головою інвестиційного інституту Barings Investment Fund  Крістофером Смартом, який проводить власні дослідження і допомагає інвестиційним командам максимально ефективно працювати на ринках усього світу. Barings Investment Fund має обіг близько 400 мільярдів доларів США.

Під час зустрічі ми обговорили можливості довгострокових програм інвестування в Україну. 

Після того вилетіли до Вашингтону, де ще ввечері встигли зустрітись з Калебом Мак Каррі з Development Finance Corporation. Він син письменника та колишнього агента ЦРУ Чарльза Маккаррі, був координатором на Кубі при адміністрації Буша, потім − директором з персоналу підкомітету конгресмена Генрі Хайда та представника Бенджаміна А. Гілмана, який очолював комітет палати представників із міжнародних відносин.

Наступного дня відбулися зустрічі з низкою конгресменів, але особливо хотілось би відмітити зустріч зі Скоттом Тейлором – легендарною людиною, ветераном ВМС, який служив у спецназі морських котиків, був снайпером, після військової служби працював консультантом з питань безпеки, навчав стрільбі і розвідці. Закінчив Гарвардський університет, є магістром гуманітарних наук у галузі міжнародних відносин. У минулому конгресмен, Член Палати делегатів, Член Палати представників США, нині − засновник Taylor Global Strategies. Консультує в галузі розвитку бізнесу, залучення капіталу, впровадження інновацій тощо.

250141136 4446596315448149 6859446940089668972 n

Зустрічі  з інвесторами, конгресменами, сенаторами – добре, але найважливішою була зустріч у штаб-квартирі найбільшого та найвпливовішого профцентру Сполучених Штатів Америки – Американської федерації праці – Конгресу виробничих профспілок (АФП-КВП) у Вашингтоні. В.о. Голови АФП-КВП Ліз Шуллер терміново відбула на профспілкову акцію до штату Небраска, тому ми зустрілися з Регіональним програмним директором Центру солідарності АФП-КВП у Європі та Центральній Азії Руді Портером та обговорили основні напрямки співпраці між ФПУ та Центром солідарності у реалізації програм та завдань, які стоять перед профспілковим рухом України у світлі його модернізації. Я подякував за листи солідарної підтримки, як АФП-КВП неодноразово надсилала ФПУ у зв’язку з наступом влади на трудове законодавство та права профспілок в Україні. Зі свого боку Руді Портер запевнив, що Центр солідарності надаватиме широку підтримку ФПУ шляхом залучення профспілкових лідерів та активістів до своїх заходів як в Україні, так і поза її  межами. 

Це були дні, насичені зустрічами з цікавими людьми. Попереду візит до високоповажного Джошуа Готбаума − наукового співробітника програми економічних досліджень, який працював у Білому домі та різних агентствах у п’яти адміністраціях під керівництвом президентів обох партій. Наразі очолює Раду пенсійних заощаджень для малого бізнесу штату Меріленд, а з 2010 по 2014 рік керував Корпорацією з гарантій пенсійної допомоги США. У 1990-і роки був помічником міністра фінансів з економічної політики, а також обіймав президентські посади в Управлінні управління та бюджету та Департаменті оборони. Раніше працював в апараті Білого дому і відповідав за питання енергетики та економічної політики.

Пресцентр Федерації профспілок України

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА