09:30 02.04.2019

Мексика не має наміру стримувати каравани мігрантів із країн Центральної Америки

2 хв читати
Мексика не має наміру стримувати каравани мігрантів із країн Центральної Америки

Мексика не планує вживати спеціальних заходів для стримування потоку мігрантів із Центральної Америки, повідомила міністр внутрішніх справ Мексики Ольга Санчес Кордеро.

Як заявила глава МВС журналістам, Мексика "регулюватиме та гарантуватиме безпеку мігрантів із Центральної Америки".

Вона додала, що уряд президента Андреса Мануеля Лопеса Обрадора "не є репресивним" і не мілітаризуватиме свій південний кордон "за жодних обставин".

О.Санчес Кордеро зазначила, що Мексика працюватиме зі своїми сусідами для вирішення проблем регіональної міграції. За її словами, це їхня "спільна відповідальність" зі США та країнами Центральної Америки.

"Ми чудово усвідомлюємо, що міграція має змінитися, бути регульованою та безпечною, і вони також мають зробити свій внесок", - сказала вона.

Коментарі міністра внутрішніх справ Мексики пролунали після обіцянки Андреса Мануеля Лопеса Обрадора відповісти "миром і любов'ю" на загрози США закрити американсько-мексиканський кордон.

Президент США Дональд Трамп у п'ятницю пригрозив наступного тижня повністю або частково закрити кордон із Мексикою, якщо та не зупинить потік нелегальних мігрантів, котрі прагнуть потрапити на американську територію.

"Якщо Мексика негайно не зупинить усіх нелегальних іммігрантів, що прибувають до Сполучених Штатів через наш південний кордон, я закрию кордон або його великі частини наступного тижня", - написав він у Twitter.

"Це було б для Мексики дуже легко, але вони просто беруть у нас гроші й "говорять", - поскаржився американський президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА