07:36 07.04.2019

Голова Херсонської ОДА у "справі Гандзюк" подав у відставку

3 хв читати
Голова Херсонської ОДА у "справі Гандзюк" подав у відставку

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, який може бути причетний до вбивства активістки Катерини Гандзюк, подав у відставку з займаної посади за власним бажанням, повідомив народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Олександр Співаковський.

Відповідну заяву про звільнення, написану 5 квітня на ім'я президента України, нардеп оприлюднив 6 квітня в суботу.

"Заради громадського спокою. Заради України! Але з розумінням того, що якщо є претензії і сумніви - потрібно дати можливість слідству прозоро і чітко виявити всі обставини жахливого вбивства", - написав О.Співаковський на своїй сторінці в Facebook.

Також він повідомив, що А.Гордєєв має намір пройти перевірку на поліграфі.

Зі свого боку, громадський активіст, адвокат Масі Найєм висловив переконання, що заяву про відставку А.Гордєєв написав не за власною ініціативою.

"Упевнений, що не він подав у відставку, а його попросили. Зокрема, тому що в Херсоні за П.Порошенка проголосувало не більше 10%. Питання щодо Каті залишилося другорядним, інакше б він це зробив не через 8 місяців після нападу і не після виборів", - написав М.Найєм на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, "щоб розслідування підтвердило або спростувало його причетність до вбивства - він повинен бути підозрюваним у цій справі. Так це працює згідно з КПК".

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою активістку К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доставили в місцеву лікарню, але незабаром перевели в медустанову Києва. 4 листопада К.Гандзюк померла.

28 січня 2019 року отець загиблої Віктор Гандзюк на засіданні ТСК Верховної Ради з контролю за розслідуванням нападів на громадських активістів заявив, що з підозрюваним співпрацюють голова Херсонської облради, член партії "Батьківщина" Владислав Мангер, голова Херсонської обласної державної адміністрації, член "Блоку Петра Порошенка" Андрій Гордєєв і його заступник Євген Рищук.

31 січня В.Мангер прийняв рішення вийти з партії "Батьківщина" на час розслідування справи про вбивство К.Гандзюк. Він підкреслив, що вважає обвинувачення на свою адресу в зв'язку зі справою К.Гандзюк безпідставними і голослівними. 1 лютого президія політради партії "ВО "Батьківщина" задовольнила заяву В.Мангера про призупинення членства в партії на час розслідування. 9 лютого Бюро Херсонської обласної організації виключило В.Мангера зі складу членів ВО "Батьківщина".

11 лютого генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що В.Мангеру оголошено про підозру в організації вбивства К.Гандзюк.

15 лютого Шевченківський районний суд Києва обрав В.Мангеру запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 3 березня з правом внесення застави в розмірі 2 млн 497 тис. грн. Того ж дня він вийшов з СІЗО після внесення застави.

3 квітня Шевченківський райсуд Києва прийняв рішення надіти електронний браслет на В.Мангера і забрати у нього закордонний паспорт. Суд також відмовив у клопотанні прокурору про зміну запобіжного заходу з застави на утримання під вартою.

Сам підозрюваний заявив, що не задоволений рішенням суду і буде його оскаржувати. 4 квітня Шевченківський райсуд Києва відхилив клопотання захисту В.Мангера про зменшення визначеної йому застави.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА