19:18 09.04.2019

Київ поки не видав Росії Дукузова, обвинуваченого у справі про вбивство Хлєбникова

2 хв читати
Київ поки не видав Росії Дукузова, обвинуваченого у справі про вбивство Хлєбникова

Обвинувачений у вбивстві головного редактора російського Forbes Пола Хлєбникова Магомед Дукузов як і раніше знаходиться в Україні, де він є фігурантом кримінальної справи, повідомило "Інтерфаксу" інформоване джерело.

У щорічній доповіді генерального прокурора РФ Юрія Чайки, що надійшла в "Інтерфакс", йдеться: "Не дивлячись на ускладнення міждержавних відносин Росії і України, завдяки зусиллям генеральної прокуратури РФ компетентними органами України поточного року прийнято рішення про видачу в Росію 22 осіб, зокрема Дукузова М.І., якого обвинувачують у вбивстві головного редактора російського видання журналу "Форбс" громадянина США Пола Хлєбникова".

Джерело "Інтерфаксу" уточнило, що "Магомед Дукузов є фігурантом кримінальної справи, порушеної в Україні, і досі знаходиться на території цієї країни".

Пізніше у вівторок в Києві підтвердили цю інформацію.

"Він (М.Дукузов - ІФ) в Україні під слідством станом на сьогодні, на кінець квітня - чергове судове засідання. Слідство веде СБУ, Львів", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" офіційний представник Генпрокуратури України Андрій Лисенко.

Зі свого боку заступник генпрокурора України Євген Єнін пояснив агентству: "Ми прийняли рішення про видачу з відстрочкою. У людини попереду суд за злочин, скоєний в Україні".

У грудні 2017 року Є.Єнін вже заявляв, що Київ не видасть М.Дукузова, обвинуваченого в Росії в причетності до вбивства головного редактора російської версії журналу Forbes Пола Хлєбникова, поки не буде рішення у кримінальній справі, яку було порушено стосовно нього в Україні.

Тоді ж Служба безпеки України заявила, що затримала в Києві громадянина РФ, якого розшукував Інтерпол за підозрою в причетності до скоєння низки замовних вбивств, зокрема, головного редактора російського видання Forbes. За даними відомства, після втечі з Росії затриманий входив до складу організованого злочинного угруповання, яке в Україні займалося вимаганням грошей у приватних підприємців.

Головний редактор російського видання журналу 41-річний Пол Хлєбников був застрелений в Москві 9 липня 2004 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Результати виборів президента РФ є нікчемними - ЦВК України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА