21:30 09.04.2019

В Еквадорі обіцяють вирішити долю Ассанжа, але не вказують, коли

2 хв читати
В Еквадорі обіцяють вирішити долю Ассанжа, але не вказують, коли

Влада Еквадору ухвалить рішення щодо того, чи варто продовжувати надавати притулок засновнику WikiLeaks Джуліану Ассанжу, заявив глава МЗС республіки Хосе Валенсія.

"Еквадор визначить це (статус Дж.Ассанжа - ІФ), коли вважатиме за необхідне", - наводять західні ЗМІ слова міністра.

Його слова прозвучали після того, як минулого тижня WikiLeaks повідомила з посиланням на високопоставлене джерело в Еквадорі, що Ассанж буде вигнаний з посольства цієї країни в Британії протягом декількох днів або годин. Як привід для видворення Еквадор буде використовувати офшорний скандал INA Papers, заявили в WikiLeaks.

Пакет документів INA Papers був оприлюднений у лютому. Стверджується, що там простежуються операції компанії INA Investment - офшору, створеного братом президента Еквадору Леніна Морено. Відзначається, що даний витік викликав розслідування в Конгресі Еквадору, і президенту може загрожувати імпічмент.

Згідно з повідомленням WikiLeaks, адвокат Дж.Ассанжа спростував причетність свого клієнта до публікації документів.

За кілька днів до публікації WikiLeaks Л.Морено в ефірі еквадорського радіо заявив, що Ассанж неодноразово порушував умови проживання в посольстві. За умовами, Ассанж "не може брехати або зламувати приватні рахунки або особисті телефони", а також не може "втручатися в політику країн", сказав Л.Морено. Потім Л.Морено заявив, що в інтернеті з'являються його особисті фотографії, але не став прямо обвинувачувати WikiLeaks у причетності до цього.

Ассанж отримав притулок у посольстві Еквадору в Лондоні в 2012 році. Він не може покинути його територію, оскільки буде одразу затриманий британською поліцією за відмову з'явитися в суд у 2012 році. Видачі Дж.Ассанжа домагаються США, де йому загрожує покарання за розголошення секретних даних держдепартаменту.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА