21:05 13.04.2019

У США успішно випробували гігантський літак для запуску космічних ракет

1 хв читати
У США успішно випробували гігантський літак для запуску космічних ракет

Американський двофюзеляжний літак авіаційно-космічної системи повітряного старту, призначений для запуску на орбіту багаторазових ракет, в суботу, 13 квітня, здійснив свій перший успішний політ, повідомила компанія-розробник Stratolaunch Systems.

Найбільший у світі літак Stratolaunch вилетів з аеродрому в пустелі Мохаве в штаті Каліфорнія. Його випробувальний політ проходив на південь від Лос-Анджелеса.

Stratolaunch - двофюзеляжний літак з розмахом крил близько 117 метрів (більше футбольного поля). Довжина літака досягає 53 метрів, а висота - 15 метрів. Гігант оснащений шістьма двоконтурними турбореактивними двигунами Pratt & Whitney, а також 28 колесами. Центральна частина літака між фюзеляжами призначена для кріплення космічних ракет. Маса літака досягає 227 тонн, а максимальна злітна маса - близько 590 тонн.

У 2018 році в рамках випробувань вже були проведені пробіжки літака злітно-посадковою смугою на авіабазі Мохаве.

Розробники очікують, що їх літак зможе літати приблизно на тій же висоті, що і сучасні пасажирські авіалайнери. Однак Stratolaunch розроблявся не для перевезення пасажирів, а для запуску ракет у космос під час польоту. За словами інженерів, такий метод може істотно здешевити процес запусків, так як дозволить економити на ракетному паливі. Крім того, на відміну від "традиційного" методу запуску ракет в космос, Stratolaunch зможе виконувати це завдання і не залежати від погодних умов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА