07:32 15.04.2019

Прикордонники затримали в пункті "Чонгар" бойовика-втікача з ОРДЛО

2 хв читати
Прикордонники затримали в пункті "Чонгар" бойовика-втікача з ОРДЛО

Українські прикордонники затримали в контрольному пункті "Чонгар" (Херсонська обл.) на адміністративному кордоні з окупованим Кримом бойовика "ЛНР", який втік від членів незаконних збройних формувань, повідомив радник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян на своїй сторінці в Фейсбук у неділю.

Співробітники оперативних підрозділів Азово-Чорноморського регіонального управління, співробітники СБУ та Національної поліції АР Крим та м.Севастополь встановили, що в 2014 році протягом двох місяців він працював у Луганській області водієм одного з "комендантів". За його словами, не отримавши за період роботи зарплати, він звільнився, проте пізніше знову працевлаштувався в місцевий комісаріат. Надалі, на запрошення знайомого, приєднався до штурмового батальйону "Сомалі" під керівництвом тоді ще живого "Гіві", який безпосередньо і проводив інструктаж новоприбулих. Отримав позивний "Чингіз". Мав відповідний досвід, тому йому доручили займатися підготовкою особового складу для несення служби на контрольно-пропускних пунктах так званих "республік".

За словами затриманого, через деякий час розчарувався в службі і ідеях фейкових республік, тому звільнився і працював у м.Алчевськ охоронцем. Маючи невисоку заробітну плату, в пошуках кращого життя попрямував до Москви. Але умови праці його не задовольнили і він через Керченський міст, а потім і через адмінкордон намагався потрапити в м.Київ для пошуку роботи.

Наразі затриманому в порядку ст.208 КПК України громадянину повідомлено про підозру у вчиненні злочину, відповідальність за який передбачена ст.258-3 КК, тривають слідчі дії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Результати виборів президента РФ є нікчемними - ЦВК України

Арахамія: Кілька тисяч осіб захочуть умовно достроково звільнитися від відбування покарання для проходження військової служби

Шольц підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

З окупованих районів Херсонської області повернуто ще 11 дітей - обладміністрація

Посольство Італії в Україні відновило видачу декларацій відповідності українських документів про освіту

Троє людей загинули в ДТП за участю вантажівки на Київщині - поліція

Україна провела ще один раунд переговорів із Португалією про безпекову угоду

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА