07:43 18.04.2019

У Києві перевірять усі об'єкти культурної спадщини на дотримання пожежної безпеки

1 хв читати
У Києві перевірять усі об'єкти культурної спадщини на дотримання пожежної безпеки

Київська міська державна адміністрація перевірить усі об'єкти культурної спадщини та сакральні споруди столиці на предмет дотримання пожежної та техногенної безпеки, повідомили в прес-службі Київміськадміністрації.

"У столиці перевірять об'єкти культурної спадщини та культові споруди на предмет дотримання пожежної та техногенної безпеки. Відповідне окреме доручення підписав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник", - сказано в повідомленні на сайті мерії в середу.

Планується обстежити об'єкти всіх форм власності. Також перевірять наявність охоронних договорів, які відповідно до законодавства повинні укладати власники.

"У разі не укладення охоронних договорів на комунальні об'єкти культурної спадщини Департамент культурної спадщини накладатиме штрафні санкції відповідно до Закону", - зазначив М.Поворозник.

Загалом на заходи з охорони і збереження культурної спадщини протягом наступних трьох років планується витратити майже 248 млн грн. Найбільша сума запланована на реставрацію і розвиток об'єктів культурної спадщини - 74,3 млн грн.

"Загалом програма розроблена для проведення перевірки стану об'єктів культурної спадщини і передбачає швидке реагування на різноманітні загрози щодо їх збереження. Згідно з документом, заплановані реставрація та розвиток пам'ятників, викуп аварійних об'єктів, контроль за їх належним утриманням та збереженням", - додав М.Поворозник .

Сьогодні в Києві розташовані 3552 об'єкти культурної спадщини, з яких 344 - національного значення, 1980 - місцевого, 1228 – щойно відкриті.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА