07:22 19.04.2019

Трамп заявляє, що міг би припинити розслідування Мюллера, якби захотів

2 хв читати
Трамп заявляє, що міг би припинити розслідування Мюллера, якби захотів

Президент США Дональд Трамп заявив, що міг би припинити розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про передбачуване втручання Росії в американські вибори 2016 року, якщо б захотів цього.

"Я мав право припинити все полювання на відьом, якби захотів. Я міг би звільнити всіх, включаючи Мюллера, якби захотів. Я вирішив не робити цього. Я мав право користуватися прерогативою президента. Я цього не зробив!" - написав Д.Трамп в своєму Twitter.

Твіт став одним з небагатьох коментарів президента після публікації доповіді Р.Мюллера.

Раніше Д.Трамп коротко виклав висновки доповіді під час заходу для поранених військовослужбовців, сказавши, що у нього "хороший день", і повторивши свою позицію, що в доповіді не було "ніякої змови, ніяких перешкод".

Він також опублікував у Twitter фотографію, натхненну серіалом "Гра престолів", на якій Д.Трамп дивиться в туман, а напис свідчить: "Ніякої змови. Ніяких перешкод. Для ненависників і радикальних лівих демократів гра закінчена".

Тим часом офіційних заяв журналістам після публікації доповіді Р.Мюллера Д.Трамп до того, як вирушив на вихідні в свою резиденцію до Флориди, не зробив. Хоча раніше президент повідомляв, що, можливо, проведе власну прес-конференцію після того, як генпрокурор США Вільям Барр представить редаговану доповідь широкому загалу.

У Мін'юсті США в четвер опублікували відредаговану версію доповіді спецпрокурора Р.Мюллера. Розслідування спецпрокурора США Р.Мюллера тривало близько двох років. Він дійшов висновку, що змови між штабом Д. Трампа і РФ не було.

У березні 2019 року команда Р.Мюллера завершила роботу над доповіддю про передбачуване втручання РФ у вибори 2016 року в США і передала її В.Барру. Той у листі Конгресу оголосив, що слідчі не виявили ознак змови між РФ і передвиборчим штабом президента США Д. Трампа.

Спочатку повний звіт Р.Мюллера опублікований не був, що не влаштувало багатьох членів Демократичної партії. Зокрема, спікер нижньої палати Конгресу США Ненсі Пелосі назвала чотирьохсторінкове резюме В.Барра стосовно доповіді спецпрокурора "поблажливим" і "безцеремонним", додавши, що демократи повинні самі зробити висновки з доповіді Р.Мюллера.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА