07:14 24.04.2019

Кількість обстрілів бойовиками українських позицій на Донбасі з початку року вже наближається до тисячі

2 хв читати
Кількість обстрілів бойовиками українських позицій на Донбасі з початку року вже наближається до тисячі

У Краматорську (Донецька обл.) у вівторок командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв в ході зустрічі з датською делегацією, яку очолює міністр оборони Королівства Клаус Фредеріксен, розповів про ситуацію в районі проведення операції і вздовж кордону України.

"Зокрема, командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв навів численні факти порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. З початку цього року позиції ООС були обстріляні 932 рази, з яких 387 раз - із застосуванням важкого озброєння", - повідомляє прес-служба Луганської обласної державної адміністрації.

В інформації зазначається, що на підтвердження фактів порушень бойовиками домовленостей про припинення вогню датській делегації були продемонстровані фото- і відеодокази обстрілів незаконними збройними формуваннями населених пунктів, в результаті чого постраждали мирні жителі, зруйновані будівлі та пошкоджено цивільну інфраструктуру.

"Крім постійних обстрілів, збройними формуваннями Російської Федерації широко застосовується практика мінувань населених пунктів та прилеглих до них територій. У результаті цих злочинів зросла кількість цивільних осіб, загиблих або травмованих", - зазначив С.Наєв.

Останній випадок, коли 23 лютого на тимчасово окупованій території поблизу блокпоста бойовиків на протитанковій міні підірвався мікроавтобус з цивільними громадянами, є підтвердженням його словам. Тоді, нагадав командувач ООС, в результаті вибуху двоє людей загинули на місці, троє отримали поранення.

"У кінці зустрічі було зазначено, що Об'єднані сили здатні виконати поставлені завдання і будуть і далі створювати умови і сприяти сталому розвитку Донецької та Луганської областей, підконтрольних уряду України", - йдеться в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА