11:00 24.04.2019

Вдова Вороненкова заперечує версію про причетність до вбивства ФСБ і її колишнього цивільного чоловіка

3 хв читати

 Вдова убитого в центрі Києва 23 березня 2017 року екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова Марія Максакова на засіданні Шевченківського райсуду столиці заявила про непричетність до вбивства її колишнього цивільного чоловіка громадянина РФ Володимира Тюріна, якого слідство підозрює в організації злочину.

"...вона стверджує - Тюрін непричетний до вбивства її чоловіка Вороненкова. При цьому вдова екс-депутата Держдуми РФ заявляє як основну версію розстрілу її чоловіка "квартирне питання". Вона стверджує, що в смерті Вороненкова був зацікавлений його приятель із Росії Денис Панаітов, в квартирі якого в центрі Києва після втечі до України й оселилася сімейна пара. Нібито Панаітов пообіцяв Вороненкову здійснити операцію з обміну належної йому житлоплощі в Києві на апартаменти статусних втікачів із РФ у Москві, але "кинув" їх. Причому в таких злочинних намірах Панаітов міг діяти за домовленістю з іншим опонентом Вороненкова - російським бізнесменом Віталієм Качуром (саме на основі його свідчень екс-депутата Держдуми і притягали до відповідальності у справі про шахрайство в Росії)", - повідомляє інтернет-видання "Страна.ua" з посиланням на аудіозапис із залу суду.

У Шевченківському райсуді Києва триває розгляд справи за обвинуваченням Ярослава Тарасенка та Олександра Лося в співучасті у вбивстві Д.Вороненкова.

У замітці наголошується, що на відповідне засідання М.Максакова "з’явилась досить несподівано для всіх сторін процесу, попросивши допитати її з огляду на нібито небезпеку, що їй загрожує (і з'явившись у супроводі охорони)". Суд змінив порядок дослідження доказів, слідом за чим привів до присяги вдову екс-депутата Держдуми РФ, де вона пояснила своє трактування мотивів загибелі чоловіка.

Також видання наводить слова адвоката одного з обвинувачених у справі про вбивство Д.Вороненкова Владислава Добоша, який додав, що М.Максакова не розглядає участь російських спецслужб у скоєнні цього злочину. "З приводу ФСБ вона сказала так - якісь передумови могли бути, але вона в цьому сумнівається", - сказав В.Добош.

За його словами, 23 квітня М.Максакова "дала свідчення, якими повністю спростувала версію слідства, записану в обвинувальному акті". "Там чітко було зазначено - Тюрін це все влаштував, а вона каже, що він не має до цього стосунку", - сказав адвокат.

Водночас прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець наголосила, що версія про причетність спецслужб Росії та В.Тюріна до вбивства Д.Вороненкова базується на доказах, зібраних слідством, а не на свідченнях вдови, повідомляє інтернет-видання "Українська правда".

"Слідство свою версію не вибудовувало на свідченнях Максакової, а розглядало всі, і наприкінці остаточна версія, пов'язана з Тюріним, ґрунтується виключно на доказах, які були зібрані слідством щодо виконавців, організаторів і замовника цього вбивства", - прокоментувала заяви адвоката і вдови убитого депутата Н.Максимець.

Прес-секретар прокуратури Києва також додала, що до останнього часу М.Максакова під час спілкування зі слідчими не відмовлялася від версії причетності її колишнього цивільного чоловіка до вбивства Д.Вороненкова.

"Є відеозапис її допиту, під час якого вона давала інші свідчення. І ми здивовані її сьогоднішнім виступом у суді", - сказала Н.Максимець.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА