15:40 24.04.2019

П'ять підозрюваних у нападі на Гандзюк беззастережно визнали свою провину і дали викривальні свідчення

1 хв читати
П'ять підозрюваних у нападі на Гандзюк беззастережно визнали свою провину і дали викривальні свідчення

 У Генеральній прокуратурі України заявляють, що п'ять підозрюваних у здійсненні нападу на громадську активістку, радника мера Херсона Катерину Гандзюк пішли на угоду зі слідством і дали зізнавальні показання, після чого їм було змінено раніше повідомлені підозри.

"4 квітня 2019 року п'ять підозрюваних звернулися із заявами до процесуального керівника про визнання винуватості. Вони беззастережно визнали свою винуватість у скоєнні інкримінованих їм злочинів, надали правдиві, послідовні та повні свідчення про події, зокрема і викривальні свідчення стосовно своєї участі в злочині, а також участі в ньому інших осіб", - сказав речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

За його словами, після цього на підставі перевірки та оцінки наявних у слідства доказів виконавцям злочину змінили підозри в скоєнні злочину.

А.Лисенко повідомив, що тепер їх підозрюють у скоєнні злочину групою осіб за попередньою змовою (ч. 2 ст. 28 КК) та умисному тяжкому тілесному ушкодженні, вчиненому способом, яке має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або вчинене на замовлення, або таке, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 КК). Покарання передбачає позбавлення волі терміном від семи до десяти років).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА