15:02 27.04.2019

В Єрусалимі зійшов благодатний вогонь

1 хв читати
В Єрусалимі зійшов благодатний вогонь

Тисячі людей у Велику суботу стали свідками сходження благодатного вогню в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі.

Священний вогонь з'явився в кувуклії (невеликій каплиці, спорудженій, як вважається, над місцем поховання Ісуса) під час молитви патріарха Єрусалимського Феофіла, як це буває щороку напередодні православного Великодня.

Після сходження вогню патріарх передав святиню вірянам, які запалили від неї зв'язки з 33 свічок - за віком Христа.

Сходженню вогню передувала складна церемонія: двері кувуклії опечатали великою восковою печаткою на знак того, що її огляд закінчено, і в ній немає нічого, що дало б змогу Єрусалимському Патріарху запалити вогонь звичайними засобами.

До цього моменту храм був вщерть заповнений вірянами - як місцевими православними арабами, так і паломниками з різних країн. Незабаром після опечатування кувуклії в храм вбігла православна Арабська молодь, чия присутність є обов'язковою. Молоді люди сиділи на плечах одне в одного, просячи Богородицю і Господа, щоб вони дарували Благодатний вогонь.

Незадовго до появи патріарха Феофіла була знята печатка з дверей кувуклії, а в печеру внесли велику лампаду і 33 свічки. Потім Патріарх зайшов всередину, і настало очікування. Присутні молилися, просячи дарувати вогонь. Молитва тривала доти, доки ця подія не відбулася.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА