12:16 18.01.2011

Мінфіни РФ і України за два місяці підготують угоду про умови продовження перебування ЧФ у Севастополі

2 хв читати
Мінфіни РФ і України за два місяці підготують угоду про умови продовження перебування ЧФ у Севастополі

Мінфіни Росії та Україні в найближчі два місяці підготують угоду на виконання угоди двох держав, укладеної в квітні, про продовження перебування Чорноморського флоту в Україні, повідомив журналістам віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін за підсумками зустрічі з міністром фінансів України Федором Ярошенком.

"У новій угоді ми маємо визначити порядок урахування знижки щодо ціни на газ як джерела платежів з оренди бази (Чорноморського флоту - прим. ІФ-АФІ) після 2017 року", - сказав О.Кудрін.

При цьому він зазначив, що наразі конкретних параметрів не визначено, тому що вони залежатимуть "від обсягу і факту поставок газу і фактичних цін, що і визначатиме обсяг знижки". Він нагадав, що у квітневій угоді прописано умови визначення такої знижки за ціни газу вище ніж $336 за 1 тис. кубометрів і нижче.

У свою чергу Ф.Ярошенко зазначив: "Нам важливо, що ми розуміємо один одного, важливо визначити єдину методологію, яку буде імплементовано в реальне життя, домовилися, що кроки будуть швидкими".

Також на зустрічі у вівторок було підписано меморандум про співпрацю між головними фінансовими відомствами Росії та України. У цьому меморандумі, за словами О.Кудріна, визначено можливості обміну інформацією, зокрема взаємодія "у найкращих передових практиках формування бюджету, податкової системи".

Крім того, на зустрічі обговорювали нові напрямки бюджетної політики та реформ, які відбуваються в Росії та Україні. Також було обговорено поточні результати виконання бюджету 2010 року двох країн та перспективи на 2011 рік, оцінено деякі проблеми поточної економічної кон'юнктури. Крім того, обговорювалися питання кредитування. Так, за словами російського міністра, Мінфін РФ загалом рекомендує російським банкам взаємодіяти з бізнесом України щодо кредитування. "Ми бачимо в Україні зростаючу економіку, яка стає на ноги і має хороші перспективи зростання. Це може бути цікаво для комерційних банківських структур", - сказав О.Кудрін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

Фармкомпанія "Дарниця" приєднується до Альянсу критичних лікарських засобів ЄС

Унаслідок атаки безпілотників у Кам'янському є постраждалий

Ворог атакував безпілотниками низку об'єктів критичної інфраструктури Дніпропетровської області

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА