19:37 02.05.2019

Фігуранта "справи Гандзюк" Павловського суд відпустив під домашній арешт

3 хв читати
Фігуранта "справи Гандзюк" Павловського суд відпустив під домашній арешт

Суд за клопотанням прокуратури змінив запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт з обов'язком носити електронний браслет помічнику народного депутата Ігорю Павловському, який фігурує в кримінальному провадженні про вбивство активістки, радника мера Херсона Катерини Гандзюк, повідомив адвокат Масі Найєм

"Одного з підозрюваних у вбивстві Каті Гандзюк випустили з СІЗО. Цим підозрюваним є Ігор Павловський. Таке рішення прийняв суддя, задовольняючи клопотання прокуратури. Тепер він не в СІЗО. У нього домашній арешт з обов'язком носити браслет", - написав М.Найєм на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у четвер.

"Якщо з І.Павловським щось трапиться - це буде виключно за мовчазної згоди СБУ і Генпрокуратури", - додав він.

Як повідомлялося, 18 квітня 2019 року І.Павловському змінили підозру: замість "організації вбивства" його дії перекваліфіковані на ст.396 Кримінального кодексу України (приховування злочину).

31 липня 2018 року в м.Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доставили в місцеву лікарню, але незабаром перевели до медустанови Києва.

Були затримані п'ятеро підозрюваних у замаху на К.Гандзюк, серед них особа, зафіксована на відео з камер спостереження як покупець сірчаної кислоти.

4 листопада К.Гандзюк померла. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на закінчений злочин - за пунктами 4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, за замовленням).

28 січня 2019 року отець загиблої радника мера Херсона К.Гандзюк Віктор Гандзюк на засіданні ТСК Верховної Ради з контролю за розслідуванням нападів на громадських активістів заявив, що з підозрюваним співпрацюють голова Херсонської облради, член партії "Батьківщина" Владислав Мангер, голова Херсонської обласної державної адміністрації , член "Блоку Петра Порошенка" Андрій Гордєєв, його заступник Євген Рищук.

31 січня В.Мангер прийняв рішення вийти з партії "Батьківщина" на час розслідування справи про вбивство К.Гандзюк. Він підкреслив, що вважає обвинувачення на свою адресу в зв'язку зі справою К.Гандзюк безпідставними і голослівними. 1 лютого президія політради партії "ВО "Батьківщина" задовольнив заяву В.Мангера щодо призупинення членства в партії на час розслідування. 9 лютого Бюро Херсонської обласної організації виключило В.Мангера зі складу членів ВО "Батьківщина".

11 лютого генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що В.Мангеру оголошено про підозру в організації вбивства К.Гандзюк.

15 лютого Шевченківський районний суд Києва обрав В.Мангеру запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 3 березня з правом внесення застави в розмірі 2 млн 497 тис. грн. Того ж дня він вийшов з СІЗО після внесення застави.

24 квітня в Генеральній прокуратурі України заявили, що п'ятеро підозрюваних у скоєнні нападу на К.Гандзюк пішли на угоду зі слідством і дали свідчення, після чого їм були змінені раніше повідомлені підозри.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА