07:29 04.05.2019

Україна в ООН вимагає звільнення Сущенка

1 хв читати
Україна в ООН вимагає звільнення Сущенка

З нагоди заходів в ООН в ознаменування міжнародного дня свободи преси, українські дипломати нагадали про незаконне ув’язнення в РФ журналіста Романа Сущенка і придушення Росією свобод в окупованому Криму, повідомляє постійне представництво України при ООН в Twitter.

"Саме тоді як спільнота ООН зібралася для святкування Міжнародного дня свободи преси, Україна наполягає на звільненні Романа Сущенка, українського журналіста, якого Російська Федерація утримує за гратами за сфабрикованими обвинуваченнями", - йдеться в повідомленні.

Також в українській місії в ООН зазначили, що найбільше занепокоєння викликає стан свободи слова в тимчасово окупованому Криму.

"Кримські журналісти і блогери, критичні до окупації, стикаються з загрозою переслідування і ув'язнення, а залякування незалежних ЗМІ та активістів посилюється", - йдеться в повідомленні.

Крім того, вони додали, що більше 70 громадян України були затримані в окупованому Криму з політичних мотивів - "тільки за підняття українського прапора над будівлею, або за користування своїми культурними або релігійними правами".

"Один з, мабуть, найбільш ганебних випадків придушення російської окупаційної машиною незгодних, це ув’язнення режисера і письменника Олега Сенцова", - додали дипломати.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА