14:52 04.05.2019

У поліцію Києва протягом місяця громадяни добровільно передали 480 одиниць зброї

1 хв читати
У поліцію Києва протягом місяця громадяни добровільно передали 480 одиниць зброї

У поліцію м. Києва протягом місячника здачі зброї населення добровільно передало 480 одиниць зброї, зокрема мисливські рушниці, газові пістолети та револьвери, а також боєприпаси різного калібру.

Як повідомляє в суботу відділ комунікації поліції м. Києва, з 1 квітня в органи київської поліції населення добровільно здало 480 одиниць зброї. Із них 99 одиниць нарізної зброї армійських зразків, 46 - нарізної мисливської, 173 - гладкоствольної мисливської, 53 - холодної, 77 - саморобної тощо.

Окрім цього, громадяни добровільно здали 200 газових пістолетів і револьверів, 56 пристроїв для відстрілу набоїв із гумовими кулями, 5312 штук набоїв до зброї армійських зразків, 5925 штук набоїв до мисливської нарізної зброї, 2120 штук набоїв до мисливської гладкоствольної зброї, 4 гранати, 7 снарядів, а також своєчасно повідомили про виявлення міни часів Другої світової війни.

У поліції нагадують, що основною метою місячника здачі зброї є доведення до відома громадян України наявних норм чинного законодавства. Передусім про звільнення від кримінальної відповідальності у разі добровільної здачі зброї та вибухових матеріалів і можливості позбавитися від зазначених предметів і матеріалів, які вони незаконно зберігають, що передбачено ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА