19:43 05.05.2019

Волонтери вивезли з Евересту три тонни сміття

2 хв читати
Волонтери вивезли з Евересту три тонни сміття

Волонтери розпочали прибирання гори Еверест, тільки за перші два тижні акції було зібрано три тонни сміття. Як нагадує CNN, на одній з найпопулярніших серед альпіністів вершин після сходжень залишається не тільки мотлох, а й людські тіла, які неможливо вивезти.

Три тонни зібраного сміття, які зібрала команда з 14 осіб - це приблизно маса двох позашляховиків або одного дорослого бегемота. Волонтери планують продовжувати акцію протягом 45 днів і зібрати 10 тонн відходів.

Вивозити знахідки з гори висотою 8848 м доводиться за допомогою вертольота. Серед знахідок порожні банки, пляшки, альпіністське спорядження. Крім того, знайдені вже чотири тіла загиблих.

Влада Непалу довгий час намагається вирішити проблему захаращеності Евересту, який привертає увагу альпіністів з усього світу. За останні десятиліття зростаюча популярність вершини привела до того, що тендітна екосистема гори опинилася під загрозою.

З 2011 року робляться спроби нарешті прибрати на горі. З 2014 року альпіністи залишають перед підйомом на гору депозит, який їм повернуть, тільки якщо вони принесуть назад 8 кг сміття. Китай взагалі заборонив зі своєї території відвідувати гору тим, хто не планує сходження.

Волонтери, які намагаються очистити Еверест зіткнулися з проблемою потепління клімату: сніг, який тане, відкриває нові тіла загиблих. Починаючи з 1922 року, коли була зафіксована перша смерть під час сходження на вершину, загалом на горі померли при різних обставинах понад 200 осіб. Більшість з них досі залишаються на Евересті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА